Norvég tőkehalas, zöldséges halászlé

Hozzávalók:
- 6 teáskanál sózatlan vaj
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 szál zeller apróra vágva
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 1 zöld paprika magokkal apróra vágva
- 1 kis póréhagyma szeletelve 1/4 “vastagra
- nagyobb szemcsés só és fekete bors ízlés szerint
- 2 db. közepes sárgarépa szeletelve
- 1 nagy mogyoróhagyma megpucolva és apróra vágva
- 1 kis zeller megpucolva és apróra vágva
- 4 db. közepes új burgonya megpucolva
- 3 bögre halászlé
- 2 bögre tej
- 1 bögre főzőtejszín
- 1 1/2 evőkanál Worcestershire szósz
- kb. 1 kg tőkehalfilé a bőre nélkül 2 darabra vágva
- 1/3 bögre apróra vágott kapor plusz még a köretethez
- 1/4 bögre petrezselyemlevél aprítva
- 1 citrom leve
- ropogós kenyér a tálaláshoz
Elkésztés: Olvassza fel a vajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Tegye bele a fokhagymát, zellert, vöröshagymát, paprikát és póréhagymát, majd hozzá sózza, borsozza. Főzzük, keverjük, amíg puha, 8-10 percig. Adja hozzá a sárgarépát, mogyoróhagymát, zellert, burgonyát, halászlevet, tejjet, tejszínt és Worcestershire-t; majd forralja fel. Vegye közepes lángra a hőt alatta és főzze tovább, alkalmanként megkeverve, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 25 percig. Tegye bele a tőkehalat és folytassa a főzést, finoman kevergetve, amíg a hal megfő, kb. 6-8 percig. Keverje hozzá a kaprot, petrezselymet, citromlevet, sót és borsot. Tálaljuk kenyérrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.