Norvég tőkehalas, zöldséges halászlé 

Norvég tőkehalas, zöldséges halászlé 

Kép és recept forrása: https://www.saveur.com/article/Recipes/Norwegian-Cod-Vegetable-Chowder

Hozzávalók: 

  • 6 teáskanál sózatlan vaj
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 szál zeller apróra vágva
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 zöld paprika magokkal apróra vágva
  • 1 kis póréhagyma szeletelve 1/4 “vastagra
  • nagyobb szemcsés só és fekete bors ízlés szerint
  • 2 db. közepes sárgarépa szeletelve
  • 1 nagy mogyoróhagyma megpucolva és apróra vágva
  • 1 kis zeller megpucolva és apróra vágva
  • 4 db. közepes új burgonya megpucolva
  • 3 bögre halászlé
  • 2 bögre tej
  • 1 bögre főzőtejszín
  • 1 1/2 evőkanál  Worcestershire szósz
  • kb. 1 kg tőkehalfilé a bőre nélkül  2 darabra vágva
  • 1/3 bögre apróra vágott kapor plusz még a köretethez
  • 1/4 bögre petrezselyemlevél aprítva
  • 1 citrom leve
  • ropogós kenyér a tálaláshoz

Elkésztés: Olvassza fel a vajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Tegye bele a fokhagymát, zellert, vöröshagymát, paprikát és póréhagymát, majd hozzá sózza, borsozza. Főzzük, keverjük, amíg puha, 8-10 percig. Adja hozzá a sárgarépát, mogyoróhagymát, zellert, burgonyát, halászlevet, tejjet, tejszínt és Worcestershire-t; majd forralja fel. Vegye közepes lángra a hőt alatta és főzze tovább, alkalmanként megkeverve, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 25 percig. Tegye bele a tőkehalat és folytassa a főzést, finoman kevergetve, amíg a hal megfő, kb. 6-8 percig. Keverje hozzá a kaprot, petrezselymet, citromlevet, sót és borsot. Tálaljuk kenyérrel.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Mesterjósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük