Vastag sós sertés palacsinta (fleskepannekaker) Norvégiából

Vastag sós sertés palacsinta (fleskepannekaker) Norvégiából

Kép és recept forrása: https://www.sbs.com.au/food/recipes/thick-salt-pork-pancakes-fleskepannekaker

Hozzávalók: 

  • 100 dkg finomliszt
  • 5 db. tojás
  • 550 ml tej
  • 300 dkg sózott sertéshús vagy szalonna szeletelve
  • jó csipetnyi só
  • vaj a sütéshez
  • vörös áfonya tálaláshoz

Elkészítés: Keverje össze a lisztet, a tojásokat, sót és a tej felét egy keverőtálba habosra csomómentesre. Adja hozzá a maradék tejet, folyamatosan keverje habosra.

Melegítsen egy kis vajat a serpenyőben és tegyen bele egy nagy mennyiségű sertéshúst- vagy szalonnacsíkokat. Süsse, amíg elkezdenek egy kicsit barnulni, majd öntsön rá egy adag tésztát. Arra törekedjen, hogy összesen 4-6 palacsintát kapjon, ezért ossza el a szalonnát és a tésztát is ennek megfelelően.

Süsse ki a palacsintakákat mindkét oldalról aranybarnára. Tartsa melegen, miközben süti a maradék palacsintát és tálalja melegen a vörös áfonyával.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Evita Asztrológus Jósnő


Aphrodité Tisztánérző

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük