Vastag sós sertés palacsinta (fleskepannekaker) Norvégiából
Hozzávalók:
- 100 dkg finomliszt
- 5 db. tojás
- 550 ml tej
- 300 dkg sózott sertéshús vagy szalonna szeletelve
- jó csipetnyi só
- vaj a sütéshez
- vörös áfonya tálaláshoz
Elkészítés: Keverje össze a lisztet, a tojásokat, sót és a tej felét egy keverőtálba habosra csomómentesre. Adja hozzá a maradék tejet, folyamatosan keverje habosra.
Melegítsen egy kis vajat a serpenyőben és tegyen bele egy nagy mennyiségű sertéshúst- vagy szalonnacsíkokat. Süsse, amíg elkezdenek egy kicsit barnulni, majd öntsön rá egy adag tésztát. Arra törekedjen, hogy összesen 4-6 palacsintát kapjon, ezért ossza el a szalonnát és a tésztát is ennek megfelelően.
Süsse ki a palacsintakákat mindkét oldalról aranybarnára. Tartsa melegen, miközben süti a maradék palacsintát és tálalja melegen a vörös áfonyával.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply