Vastag sós sertés palacsinta (fleskepannekaker) Norvégiából

 

Vastag sós sertés palacsinta (fleskepannekaker) Norvégiából

 

Kép és recept forrása: https://www.sbs.com.au/food/recipes/thick-salt-pork-pancakes-fleskepannekaker

Hozzávalók: 

  • 100 dkg finomliszt
  • 5 db. tojás
  • 550 ml tej
  • 300 dkg sózott sertéshús vagy szalonna szeletelve
  • jó csipetnyi só
  • vaj a sütéshez
  • vörös áfonya tálaláshoz

 

 

Elkészítés: Keverje össze a lisztet, a tojásokat, sót és a tej felét egy keverőtálba habosra csomómentesre. Adja hozzá a maradék tejet, folyamatosan keverje habosra.

Melegítsen egy kis vajat a serpenyőben és tegyen bele egy nagy mennyiségű sertéshúst- vagy szalonnacsíkokat. Süsse, amíg elkezdenek egy kicsit barnulni, majd öntsön rá egy adag tésztát. Arra törekedjen, hogy összesen 4-6 palacsintát kapjon, ezért ossza el a szalonnát és a tésztát is ennek megfelelően.

Süsse ki a palacsintakákat mindkét oldalról aranybarnára. Tartsa melegen, miközben süti a maradék palacsintát és tálalja melegen a vörös áfonyával.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Ízisz: http://afenykuldottek.hu/2017/09/04/izisz-josno/

 


 

Leila: http://afenykuldottek.hu/2017/09/13/leila-josno-2/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük