Tradicionális norvég halas recept
Hozzávalók 3-4 személyre:
- kb. 1 kg tőkehal filé (lehetőleg friss bőrrel, de fagyasztva is működni fog)
- 4 tojás
- 1 bögre vaj
- 6 sárgarépa
- krumpli
- petrezselyem
- só
Elkészítés: Mossa meg a burgonyát és főzze meg nagy fazékban enyhén sós vízben.
Forralja fel a tojásokat kb. 10 percig, amíg a tojássárgája megtartja a színét, nem kezd zöldes lenni.
Forraljon fel vizet egy nagy edényben és adjon hozzá egy kis sót. Vegye le a gázt alacsony hőmérsékletűre és várjon addig, amíg a víz nem forr, mielőtt hozzáadják a halfiléket. Ne hagyja, hogy a víz felforraljon, de engedje, hogy a halak 7-10 percig főjenek.
Míg a halak összesülnek, öblítse le és szeletelje fel a sárgarépát és adja hozzá a forró burgonyához.
Olvassza fel a vajat, finomra vágott petrezselymmel és a kockákra vágott tojást.
Óvatosan vegye ki a halat a vízről és itassa fel néhány papírtörlővel. Tegye a halat a tányérra és szükség esetén szedje le a bőrt (ha a hal megfő, akkor a bőr nagyon könnyen leválik). Tálalja sárgarépával és burgonyával és fedje le a tojásos-vajas keverékkel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply