Tradicionális norvég halas recept

 

Tradicionális norvég halas recept

 

Kép és recept forrása: http://courageousmind.blogspot.hu/2011/04/norwegian-traditional-fish-recipe.html

Hozzávalók 3-4 személyre: 

  • kb. 1 kg tőkehal filé (lehetőleg friss bőrrel, de fagyasztva is működni fog)
  • 4 tojás
  • 1 bögre vaj
  • 6 sárgarépa
  • krumpli
  • petrezselyem

Elkészítés: Mossa meg a burgonyát és főzze meg nagy fazékban enyhén sós vízben.

Forralja fel a tojásokat kb. 10 percig, amíg a tojássárgája megtartja a színét, nem kezd zöldes lenni.

Forraljon fel vizet egy nagy edényben és adjon hozzá egy kis sót. Vegye le a gázt alacsony hőmérsékletűre és várjon addig, amíg a víz nem forr, mielőtt hozzáadják a halfiléket. Ne hagyja, hogy a víz felforraljon, de engedje, hogy a halak 7-10 percig főjenek.

Míg a halak összesülnek, öblítse le és szeletelje fel a sárgarépát és adja hozzá a forró burgonyához.

Olvassza fel a vajat, finomra vágott petrezselymmel és a kockákra vágott tojást.

Óvatosan vegye ki a halat a vízről és itassa fel néhány papírtörlővel. Tegye a halat a tányérra és szükség esetén szedje le a bőrt (ha a hal megfő, akkor a bőr nagyon könnyen leválik). Tálalja sárgarépával és burgonyával és fedje le a tojásos-vajas keverékkel.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Giordana Fizz

 


Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük