Húsgombócok mártásban Norvég módra
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 2 db. felvert tojás
- 1 bögre tej
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 1/2 vöröshagyma felaprítva
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 őrölt szegfűbors
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 3 evőkanál vaj
A Gravy hozzávalói:
- 2 evőkanál vaj
- 5 evőkanál liszt
- 4 bögre marhahúsleves
- 1/4 bögre főtőtejszín
- vágott petrezselyem
Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze kezével a marhahúst, a tojást, tejet, a kenyérmorzsát, vöröshagymát, sót, a őrölt gyömbért, szerecsendiót, szegfűborsot és a fekete borsot. Gyúrja az egészet össze.
Formáljon belőle kis dió méretű golyókat és tegyük egy tányérra.
Eközben melegítse fel a vajat közepesen folyékonyra gázon. Adja hozzá a húsgombócokat és főzze meg, amíg minden oldalról megpirul. Vegye ki a gombócokat egy tányérra.
A serpenyőbe adjuk hozzá a maradék vajat és olvassza fel. Tegye bele a liszt és főzze csomómentesre habverővel kikeverve 2 percig. Lassan öntse hozzá a marhahúslevet és forralja fel. Forraljuk még 1 percig, hogy sűrűsödjön és és vegye le kis lángra a gázt alatta. Adja hozzá a főzőtejszínt és keverje össze az öntetet. Tegye hozzá a húsgombócokat a serpenyőbe és párolja a szószban, amíg a húsgombócokat átmelegednek, kb. 5-6 percig. Szórjon rá petrezselymet tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply