Húsgombócok mártásban Norvég módra

Húsgombócok mártásban Norvég módra

Kép és recept forrása: https://www.lyndsaystravelkitchen.com/norwegian-meatballs/

Hozzávalók: 

  • 60 dkg marhahús
  • 2 db. felvert tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1/2 vöröshagyma felaprítva
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 őrölt szegfűbors
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál vaj

A Gravy hozzávalói:

  • 2 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 bögre marhahúsleves
  • 1/4 bögre főtőtejszín
  • vágott petrezselyem

Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze kezével a marhahúst, a tojást, tejet, a kenyérmorzsát, vöröshagymát, sót, a őrölt gyömbért, szerecsendiót,  szegfűborsot és a fekete borsot. Gyúrja az egészet össze.

Formáljon belőle kis dió méretű golyókat és tegyük egy tányérra.
Eközben melegítse fel a vajat közepesen folyékonyra gázon. Adja hozzá a húsgombócokat és főzze meg, amíg minden oldalról megpirul. Vegye ki a gombócokat egy tányérra.

A serpenyőbe adjuk hozzá a maradék vajat és olvassza fel. Tegye bele a liszt és főzze csomómentesre habverővel kikeverve 2 percig. Lassan öntse hozzá a marhahúslevet és forralja fel. Forraljuk még 1 percig, hogy sűrűsödjön és és vegye le kis lángra a gázt alatta. Adja hozzá a főzőtejszínt és keverje össze az öntetet. Tegye hozzá a húsgombócokat a serpenyőbe és párolja a szószban, amíg a húsgombócokat átmelegednek, kb. 5-6 percig. Szórjon rá petrezselymet tálalás előtt.

 Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő


Giordana Fizz Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük