Húsgombócok mártásban Norvég módra

Húsgombócok mártásban Norvég módra

Kép és recept forrása: https://www.lyndsaystravelkitchen.com/norwegian-meatballs/

Hozzávalók: 

  • 60 dkg marhahús
  • 2 db. felvert tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1/2 vöröshagyma felaprítva
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 őrölt szegfűbors
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál vaj

A Gravy hozzávalói:

  • 2 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 bögre marhahúsleves
  • 1/4 bögre főtőtejszín
  • vágott petrezselyem

Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze kezével a marhahúst, a tojást, tejet, a kenyérmorzsát, vöröshagymát, sót, a őrölt gyömbért, szerecsendiót,  szegfűborsot és a fekete borsot. Gyúrja az egészet össze.

Formáljon belőle kis dió méretű golyókat és tegyük egy tányérra.
Eközben melegítse fel a vajat közepesen folyékonyra gázon. Adja hozzá a húsgombócokat és főzze meg, amíg minden oldalról megpirul. Vegye ki a gombócokat egy tányérra.

A serpenyőbe adjuk hozzá a maradék vajat és olvassza fel. Tegye bele a liszt és főzze csomómentesre habverővel kikeverve 2 percig. Lassan öntse hozzá a marhahúslevet és forralja fel. Forraljuk még 1 percig, hogy sűrűsödjön és és vegye le kis lángra a gázt alatta. Adja hozzá a főzőtejszínt és keverje össze az öntetet. Tegye hozzá a húsgombócokat a serpenyőbe és párolja a szószban, amíg a húsgombócokat átmelegednek, kb. 5-6 percig. Szórjon rá petrezselymet tálalás előtt.

 Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük