Lassan sült bárányborda norvég recept alapján

Hozzávalók 6 személyre:
- 1 db. nagy vöröshagyma felvágva és a gyűrűket elválasztva
- 1,5 kg. bárányhús – vágja le róla a felesleges zsiradékot
- 4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 2 evőkanál vörösbor ecet (a balzsam jó helyettesítő)
- 2 evőkanál friss rozmaring
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fekete bors (frissen őrölt)
Elkészítés: Helyezze a hagyma gyűrűket egy sütőedény aljára, tegyen rá fedőt és lassú lángon süsse. Adja hozzá a bárányhúst a hagymára, majd adjunk hozzá a fokhagymát, vörösboros ecetet, rozmaringot, sót és borsot.
Vegye a tűzhelyet 6-8 órán át alacsonyra és süsse egészen óvatosan addig, míg a hús elválik a csontról..
Megjegyzés: Friss rozmaring helyett szárított rozmaring helyettesíthető.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.