Kjottkaker, a norvég húsgombóc
Hozzávalók:
- ¼ bögre tej
- ½ bögre kukoricakeményítő
- 1 lb őrölt tokmány
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- ¼ teáskanál paprika
- 1 db. tojást
- 2 evőkanál olaj
- 2 kannál marhahúsleves
- 4 bögre forró burgonyapüré
- ⅔ bögre tejföl
- friss kapor szárak
Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze a tejet és a bögre kukoricakeményítőt, amíg jól összekeverdnek. Adja hozzá a húst, hagymát, sót, szerecsendiót, borsot és tojást. Keverje jól össze, takarja le és hűtse legalább 20 percig a könnyebb formázásért.
Készítsen a kisebb húsgombócokat.
Egy serpenyőben tegyen fel közepes lángon olajat melegedni, amibe tegye bele a húsgombcókat, amikor az olaj már forró. Minden oldalról süsse át 8-10 percig kb. Tegye az átsült fasírtokat papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Öntsön mindent egybe, de 1/4-es bögre olaj vagy zsiradék hozzáadásával.
Egy közepes tálban keverje össze a marhahúsleveset és a maradék ¼ bögre kukoricakeményítőt, amíg jól elkeverednek. Öntse bele egy serpenyőbe. Közepes lángon főzze folyamatos keverés közben, amíg a szósz forrni kezd és besűrűsödik.
Adja hozzá a húsgombókat és vegye le a gázt alacsonyra. Fedje le és párolja 15 percig.
Keverjük fel tejföllel és vegye le a tűzhelyről.
Egy merőkanál forró burgonyapürével tálalja. Díszítse a burgonyát sárgarépadarabokkal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Párkapcsolati- vagy anyagi gondjai vannak? Nem lát kiutat? Keresse A Fényküldöttek tesztelt, propfi Jósait!
Leave a Reply