Kjottkaker, a norvég húsgombóc

 

 Kjottkaker, a norvég húsgombóc

 

Kép és recept forrása: http://recipesandfoods.com/kjottkaker/

Hozzávalók: 

  • ¼ bögre tej
  • ½ bögre kukoricakeményítő
  • 1 lb őrölt tokmány
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • ¾ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • ¼ teáskanál paprika
  • 1 db.  tojást
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kannál marhahúsleves
  • 4 bögre forró burgonyapüré
  • ⅔ bögre tejföl
  • friss kapor szárak

Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze a tejet és a bögre kukoricakeményítőt, amíg jól összekeverdnek. Adja hozzá a húst, hagymát, sót, szerecsendiót, borsot és tojást. Keverje jól össze, takarja le és hűtse legalább 20 percig a könnyebb formázásért.
Készítsen a kisebb húsgombócokat.
Egy serpenyőben tegyen fel közepes lángon olajat melegedni, amibe tegye bele a húsgombcókat, amikor az olaj már forró. Minden oldalról süsse át 8-10 percig kb.  Tegye az átsült fasírtokat papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Öntsön mindent egybe, de 1/4-es bögre olaj vagy zsiradék hozzáadásával.
Egy közepes tálban keverje össze a marhahúsleveset és a maradék ¼ bögre kukoricakeményítőt, amíg jól elkeverednek. Öntse bele egy serpenyőbe. Közepes lángon főzze folyamatos keverés közben, amíg a szósz forrni kezd és besűrűsödik.
Adja hozzá a húsgombókat és vegye le a gázt alacsonyra. Fedje le és párolja 15 percig.
Keverjük fel tejföllel és vegye le a tűzhelyről.

Egy merőkanál forró burgonyapürével tálalja. Díszítse a burgonyát sárgarépadarabokkal.

 

 Jó étvágyat! 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 

 


 

        Párkapcsolati- vagy anyagi gondjai vannak? Nem lát kiutat? Keresse A Fényküldöttek tesztelt, propfi Jósait!

 


 

Aphroité Tisztánérző

 


 

 

Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük