Tradicionális norvég süti
Hozzávalók:
- 100 ml (1/3 bögre és 1 evőkanál) főzőtejszín
- 125 dkg (1/2 csésze és 2 evőkanál) granulált cukor
- 4 tojássárgája
- 1 pohár vanília (a magokat kaparja ki)
- 150 dkg (1/2 bögre és 2 evőkanál) vaj
- Gluténmentes mandula “szivacs”:
- 4 tojásfehérje
- 50 dkg (1 ½ bögre) porcukor
- 150 dkg (1 bögre) őrölt mandula
Elkészítés: Ahhoz, hogy a vaníliás pudingot megfőzze, keverje össze a tejszínt, a granulált cukrot, a vanília magokat és a tojássárgáját egy serpenyőbe.
Folyamatos keverés közben tegye a serpenyőt közepes lángű gázra és folytassa a keverést, amíg a puding besűrűsödik. Ez körülbelül 7-10 percet vesz igénybe.
Folyassa át egy szűrőn és keverjüe össze a vajjal. Hagyja enyhén lehűlni, majd fedje le a műanyag fóliával és tegye a hűtőbe.
A keveréket kb. 2 órán át hagyja hűlni, vagy amíg alaposan kihűl és besűrűsödik.
A gluténmentes mandula szivacs készítéséhez melegítse elő a sütőt 175 ° C / 350 ° C-ra. Kézmi mixerrel keverje fel a tojásfehérjét, amíg puha csúcsok keletkeznek, majd keverje össze a porcukorral és az apróra vágott mandulával.
Tegye a kapott krémet a egy kikent tepsibe vagy jénaiba és 30-35 percig süsse, vagy amíg a szélei kissé le nem válnak a tepsi oldaláról.
Várja meg, hogy a sütemény 30-45 percig hűljön, majd szeletekűlje fel a tortát.
A sütemény tetejét és oldalát simítsa a süteményre, majd apróra vágott mandulával, mini csokoládéval, mandulával vagy ét csokoládéval díszítse.
Tálalja a tortát szobahőmérsékleten.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply