Tradicionális norvég süti

 

Tradicionális norvég süti

 

 

Kép és recept forrása: http://thanksforthefood.com/norwegian-suksessterte-recipe/

Hozzávalók: 

  • 100 ml (1/3 bögre és 1 evőkanál) főzőtejszín
  • 125 dkg (1/2 csésze és 2 evőkanál) granulált cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 pohár vanília (a magokat kaparja ki)
  • 150 dkg (1/2 bögre és 2 evőkanál) vaj
  • Gluténmentes mandula “szivacs”:
  • 4 tojásfehérje
  • 50 dkg (1 ½ bögre) porcukor
  • 150 dkg (1 bögre) őrölt mandula

Elkészítés: Ahhoz, hogy a vaníliás pudingot megfőzze, keverje össze a tejszínt, a granulált cukrot, a vanília magokat és a tojássárgáját egy serpenyőbe.
Folyamatos keverés közben tegye a serpenyőt közepes lángű gázra és folytassa a keverést, amíg a puding besűrűsödik. Ez körülbelül 7-10 percet vesz igénybe.
Folyassa át egy szűrőn és keverjüe össze a vajjal. Hagyja enyhén lehűlni, majd fedje le a műanyag fóliával és tegye a hűtőbe.
A keveréket kb. 2 órán át hagyja hűlni, vagy amíg alaposan kihűl és besűrűsödik.
A gluténmentes mandula szivacs készítéséhez melegítse elő a sütőt 175 ° C / 350 ° C-ra. Kézmi mixerrel keverje fel a tojásfehérjét, amíg puha csúcsok keletkeznek, majd keverje össze a porcukorral és az apróra vágott mandulával.
Tegye a kapott krémet a egy kikent tepsibe vagy jénaiba és 30-35 percig süsse, vagy amíg a szélei kissé le nem válnak a tepsi oldaláról.
Várja meg, hogy a sütemény 30-45 percig hűljön, majd szeletekűlje fel a tortát.
A sütemény tetejét és oldalát simítsa a süteményre, majd apróra vágott mandulával, mini csokoládéval, mandulával vagy ét csokoládéval díszítse.
Tálalja a tortát szobahőmérsékleten.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „ana Jósnó és Tanító JÓSLÁS, RONTÁSLEVÉTEL ÉS FEHÉR MÁGIA 12 FÉLE KÁRTYÁT, INGÁT ÉS BOSZORKANYRUNAT HASZNALOK A JÓSLÁSHOZ. JÓSNŐKÉNT VOLTAM TV-KBEN, UJSAGBAN, MAJALISON,FALUNAPON.. ALUNAPON.. TEL.: 06 90/188 345 +527-ES MELLEK (460 Ft/perc) Elérhető vagyok hétfőtől szombatig 00:00 24:00 óráig. Év kiváló szakembere 2019 dij díjazottja jósnő és ezoterikus oktatóként. e-mail: yanajosno@gmail.com”

Yana

 


 

Nincs elérhető leírás.

Giordana Fizz

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük