Tradicionális norvég mandula torta
Ez a lisztmentes sütemény hagyományos skandináv országokban. Gyors és könnyű.
Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojásfehérje
- 2 bögre őrölt mandula
- 1 teáskanál sütőpor
- 2/3 cukrászati cukrot
Hozzávalók a fagylalthoz:
- 5 tojássárgája
- 2/3 bögre cukor
- 1/2 bögre tejszín
- 1/2 bögre vaj
- 1/4 ts mandula aroma
Elkészítés: Készítse el a fagylaltot. Az alacsony és közepes hőmérsékletű tűzhelyen, egy kanállal felváltva vegyítse a tojást a cukorral. A keveréket addig melegítje, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Adja hozzá a tejszínt és a mandula kivonatot és folytassa a főzést (állandó keverés), amíg a krém besűrűsödik. Tegye bele a a vajat, keverje el és hűtse legalább 8 órán keresztül a hűtőben.
Készítse el a süteményt. Melegítse elő a sütőt 400 ° C-ra. Keverje össze a mandulát, a cukrot és a sütőport. Tegye félre. Egy nagy tálban verje fel a tojásfehérjét kemény habbá (ne használjon műanyag tálat, mert megtarthatja a zsírt és ez tönkreteheti a fehérjét). Óvatosan öntse bele a mandula keveréket, amíg jól össze nem keveredik. Töltsön bele a sütőformába és kb. 18-20 percig süsse, vagy amíg a torta teteje meg nem sül. Hagyja hűlni a tortát, mielőtt leönti a jégkrémmel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply