Tradicionális norvég mandula torta

 

Tradicionális norvég mandula torta

 

Kép és recept forrása: http://www.elenamaximova.org/food/2012/04/05/norwegian-almond-cake/

Ez a lisztmentes sütemény hagyományos skandináv országokban. Gyors és könnyű.

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 2 bögre őrölt mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2/3 cukrászati ​​cukrot

Hozzávalók a fagylalthoz:

  • 5 tojássárgája
  • 2/3 bögre cukor
  • 1/2 bögre tejszín
  • 1/2 bögre vaj
  • 1/4 ts mandula aroma

 

Elkészítés: Készítse el a fagylaltot. Az alacsony és közepes hőmérsékletű tűzhelyen, egy kanállal felváltva vegyítse a tojást a cukorral. A keveréket addig melegítje, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Adja hozzá a tejszínt és a mandula kivonatot és folytassa a főzést (állandó keverés), amíg a krém besűrűsödik. Tegye bele a a vajat, keverje el és hűtse legalább 8 órán keresztül a hűtőben.

Készítse el a süteményt. Melegítse elő a sütőt 400 ° C-ra. Keverje össze a mandulát, a cukrot és a sütőport. Tegye félre. Egy nagy tálban verje fel a tojásfehérjét kemény habbá (ne használjon műanyag tálat, mert megtarthatja a zsírt és ez tönkreteheti a fehérjét). Óvatosan öntse bele a mandula keveréket, amíg jól össze nem keveredik. Töltsön bele a sütőformába és kb. 18-20 percig süsse, vagy amíg a torta teteje meg nem sül. Hagyja hűlni a tortát, mielőtt leönti a jégkrémmel.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Ízisz Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Azazel

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük