Norvég halgombócok

 

Norvég halgombócok

 

Kép és recept forrása: http://www.indobase.com/recipes/details/fiskeboller.php

Hozzávalók: 

  • kb. 7-800 dkg friss tőkehal
  • 1 db. tojás
  • kb. 2 l tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál burgonya liszt
  • 1 db. vöröshagyma apróra vágva
  • ¼ teáskanál fehérbors
  • egy csipet só

 

Elkészítés: Mossa le a halat és távolítsa el a csontokat és a bőrt, majd vágja kis darabokra.
Keverje össze a hozzávalókat nagy tálban. Adja hozzá haldarabokat és keverje kicsit össze.
Tegye be a hűtőbe 1 órán keresztül.
Vegye ki és készítsen belőle kis gombócokat kézzel és kanállal.
Forraljon fel 4-5 percig sós vízet és főzze meg a gombócokat.
Távolítsa el és forró szolgálja.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Ízisz Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Szilvia Jósnő

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.