Norvég halgombócok
Hozzávalók:
- kb. 7-800 dkg friss tőkehal
- 1 db. tojás
- kb. 2 l tej
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál burgonya liszt
- 1 db. vöröshagyma apróra vágva
- ¼ teáskanál fehérbors
- egy csipet só
Elkészítés: Mossa le a halat és távolítsa el a csontokat és a bőrt, majd vágja kis darabokra.
Keverje össze a hozzávalókat nagy tálban. Adja hozzá haldarabokat és keverje kicsit össze.
Tegye be a hűtőbe 1 órán keresztül.
Vegye ki és készítsen belőle kis gombócokat kézzel és kanállal.
Forraljon fel 4-5 percig sós vízet és főzze meg a gombócokat.
Távolítsa el és forró szolgálja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply