Norvégia top 10 látványossága – Első rész

 

Norvégia top 10 látványossága – Első rész

 

1. A Lofoten-szigetek

Míg a fjordok a földreolvadnak, Lofoten olyan nagy kar, ami kinyúlik a tengerből. A sok hegycsúcs a sarki égbolt felé mutat, mint a templomtornyok és közöttük hagyományos halászok és művészek falai találhatók.

Kép forrása: http://www.tunliweb.no/Bilder_SM/_album_lofoten_new/sakrisoy_reine_lofoten_tunliweb_020.jpg

 

2. Bergen

A világ egyik legnépszerűbb zenei alkotója, a Kygo szülővárosa. A friss tenger gyümölcsei és más helyi finomságok megfelelnek a múzeumok és galériák nyüzsgő művészeti helyszínének. A fjordok fővárosának utcái tele vannak fából készült, mesebeli házakkal, a háttérben a hét hegyen.

A Bryggen középkori Hanseatic kikötője, amelyen mintegy 60 történelmi épületet sorakozik, az UNESCO világörökségi listáján szerepel és számos alapja a 12. századra nyúlik vissza.

Bergen
Kép forrása: https://www.visitnorway.com/places-to-go/fjord-norway/bergen/

 

  3. Tromsø


Néhány fő utcán a hangulat városi, nemzetközi – poláris stílusban. A város a Tromshalvøya-félszigeten indokolja a “főváros az Arctics” becenevet és sok mindent lehet itt látni és csinálni, a Polaria Centertől, a Polar Múzeumtól és a helyi Mack sörgyártótól kezdve (1877-ben épült) a bálnavadászatig és az északi fények látványáig.

    Tromsø Norvégia legnagyobb városa. Mindazonáltal a környező meredek hegyek és mélyfjordok olyan közel vannak a város központjához, hogy megcsodálhatja őket a főutcáról.
 
 

4. A Svalbard-szigetek

Ez a hatalmas szigetcsoport Európa legészakibb részében található, ugyanakkor a társadalom nagyon jól szervezett. Egész évben egzotikus, természeti tevékenységeken vehetnek részt.

Ismerje meg a Svalbardot, akár a helyiek. Longyearbyen legfontosabb városa egy mini metropol, mivel szolgáltatásokat és nagyon jó étkezési lehetőségeket kínál, amelyeket általában a nagyvárosokban várhatók el.

 

Kép forrása: https://earth.esa.int/web/earth-watching/image-of-the-week/content/-/article/svalbard-norway-landsat

 

5. A Geirangerfjord

A Hét nővér is egy számos vízesés meredek hegyoldalon fut át, amely a 15 kilométeres Geirangerfjord tiszta, kék vízében végződik. Itt megtalálja a természetes békét és nyugalmat a világ egyik legnépszerűbb természetvédelmi látnivalójának közelében.

       Az UNESCO Világörökség részét képező helyszínnek köszönhetően még a szezonon kívül is érdemes meglátogatni a helyet. A közvetlen környező területeken sok a látnivaló egész évben.

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 


 

    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „Evita Asztrologus Jósnő JÓSLÁS, RONTÁSLEVÉTEL, ASZTROLÓGIA ÉS FEHÉR MÁGIA JÓSLÁS TÖBB FÉLE KÁRTYÁVAL, INGÁVAL ÉS ASZTROLOGIA. RENDEZVÉNYEKEN ÉS ÉLŐ JÓSLÁSOKON IS RÉSZT VETTEM JOSNOKENT. Hwjon bizalommal! TEL.: 06 90/188 345 +500- AS MELLEK (460 Ft/perc) Elérhető vagyok minden nap 00:00 24:00 óráig. e-mail: evitajosno.afk@gmail.com”

Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük