Ratatouille (lecsó) Franciaországból
Hozzávalók:
- extra szűz olívaolaj
- 2 db. padlizsán kockákra vágva
- 3 db. fokhagyma finomra vágva
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 4 db. kockára vágott cukkini
- ½ csokor kakukkfű leve felvágva
- 1 db. kockára vágott vöröshagyma
- 2 vörös Californiai paprika kockákra vágva
- 1 kg paradicsom kockára vágva
- 500 ml (2 bögre) paradicsomlé
- csokor apróra vágott bazsalikom
Elkészítés: Melegítsen fel egy serpenyőben nagy mennyiségű olajat kis lángon és adja hozzá a padlizsánt és a fokhagyma egyharmadát. Sózza, borsozza és párolja meg. (Lehetőleg egy nagy tálban.)
Tegye nagyobb hőmérsékletre a gázt és öntsön bele még olajat. Tegye bele a cukkinit, a fokhagymának a többi részét, a kakukkfüvet, sót és borsot. Keverje össze és süsse, majd adja a tálban lévő padlizsánhoz azonnal.
Tegyen még olajat a serpenyőbe és párolja meg a hagymát, a Californiai paprikát, a maradék fokhagymát és kakukkfüvet.
Keverje össze a főzz zöldségeket az edényben. Adja hozzá a paradicsomot és a paradicsomlevet és finoman 1 órán keresztül főzze. Amikor elkészült, vegye le a gázról, ízesítse, fűszerezze és adja hozzá a bazsalikomot.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply