Ratatouille (lecsó) Franciaországból

Ratatouille (lecsó) Franciaországból

Kép és recept forrása: https://www.sbs.com.au/food/recipes/ratatouille

Hozzávalók: 

  • extra szűz olívaolaj
  • 2 db. padlizsán kockákra vágva
  • 3 db. fokhagyma finomra vágva
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • 4 db. kockára vágott cukkini
  • ½ csokor kakukkfű leve felvágva
  • 1 db. kockára vágott vöröshagyma
  • 2 vörös Californiai paprika kockákra vágva
  • 1 kg paradicsom kockára vágva
  • 500 ml (2 bögre) paradicsomlé
  • csokor apróra vágott bazsalikom

Elkészítés: Melegítsen fel egy serpenyőben nagy mennyiségű olajat kis lángon és adja hozzá a padlizsánt és a fokhagyma egyharmadát. Sózza, borsozza és párolja meg. (Lehetőleg egy nagy tálban.)

Tegye nagyobb hőmérsékletre a gázt és öntsön bele még olajat. Tegye bele a cukkinit, a fokhagymának a többi részét, a kakukkfüvet, sót és borsot. Keverje össze és süsse, majd adja a tálban lévő padlizsánhoz azonnal.

Tegyen még olajat a serpenyőbe és párolja meg a hagymát, a Californiai paprikát, a maradék fokhagymát és kakukkfüvet.

Keverje össze a főzz zöldségeket az edényben. Adja hozzá a paradicsomot és a paradicsomlevet és finoman 1 órán keresztül főzze. Amikor elkészült, vegye le a gázról, ízesítse, fűszerezze és adja hozzá a bazsalikomot.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük