Riport Giordana Jósnővel – Giordana, ahogy eddig nem ismerték (Első rész)

 

Riport Giordana Jósnővel – Giordana, ahogy eddig nem ismerték (Első rész)

Riporter: Hány éve, vagy hány éves korodban kezdtél el jósolni?
Giordana:  A 90-es évek legelején kezdtem és ingázással, egy érdekes sztori kapcsán…ami be is igazolodott, hogy működik az általam használt ingám és persze a megérzeseim….. Édesanyám is profi jósnő volt és vallom, hogy a a génekben benne kell, hogy legyen az ebbéli érzek, képesség és tudás, amit az évek soran lehet fejleszteni, a megelt tapasztalatokat – termeszetesen felhasználni, alkalmazni.
Riporter: A családodon belül voltak másoknak is tudtak jósolni?
Giordana: Édesanyám is profi jósnő volt és vallom, hogy a a génekben benne kell, hogy legyen az ebbéli érzek, képesség és tudás, amit az évek soran lehet fejleszteni, a megelt tapasztalatokat – termeszetesen felhasználni, alkalmazni.
Riporter: Milyen vallás követője vagy? Nyilván hiszel Istenben, ha jósnő (is) vagy.
Giordana:  Katolikus családba születtem, nem mondanam hogy kifejezetten vallásos vagyok, de amit vallásnak magunkénak vallunk a szóban, mint “vallunk” a vallás szó is benne van…) – én belülről érzem. Mivel több vallást is megismerhettem, mindegyikből el tudom dönteni, hogy mi szép, miben hiszek, mi az, ami erőt ad és megnyugvést és hova tartozom.
Riporter: Láttál valaha Angyalokat, szellemeket, tündéreket, démonokat stb? Ha igen, mi a legemlékezetesebb?
Giordana: Angyalokat, szellemeket, démonokat soha nem láttam és soha nem hallottam. Mint mondtam, nekem a jóslás belülről jön. Átszellemülök és elém tárul a jósoltató/kérdező világa, élethelyzetei….beszélnek a lapok és ezt/ezeket a történéseket, élethelyzeteit közvetitik és mondom el a hozzám fordulóknak – kiterített kártyákból – beszédesek nagyon!
Riporter: Mi a legemlékezetesebb jóslásod, ami téged és a jósoltatót is megérintett?
Giordana: Több emlékezetes jóslasom volt már…. Volt, hogy döbbenettel hallgattam a jóslás végén amikor a hölgy közölte: hogy a hangom, a szavaim, a mondataim, gesztusaim = mintha azt a férfit / a párját idéznék, konkrétan, mintha őt hallaná, mintha ő ülne vele szemben, holott egyiküket sem ismertem előzőleg. Nem szeretek és nem is szoktam a hozzam fordulókat soha kifaggatni….. sem keresztkérdésekkel tudakozódni. Sőt, meg is kérem őket, hogy lehetőleg ne meséljenek, ne áruljanak el magukrol semmit. Hiteltelen lenne a munkám. Több törtenetem van, amik alátámasztották már tudasomat, hozzáértésemet. Ha kell, megoszthatok párat név nélkül…..
     Volt olyan kérdezőm írásban pl. xy-né neven írt, hogy szereti e őt a párja… aláírás: egy női név…. Írtam neki, hogy az xy-nét ez a férfi nem és nem szereti….. de a level aláíróját igen….. Kiderült, hogy xy-né és az aláiró két külön személy volt, xy-né gépéroől írt a hölgy, tehát valóban öt nem szerethette az a ferfi, csak a levél aláíróját, de még sorolhatnék történeteket – ez csak egy kis érdekesseg. Kismamáknál/pároknál, akik babára várnak, meg tudom mondani a leendő baba nemét,  vagy,  hogy kinek milyen nemű gyermeke lesz majd. Aztán történt egyszer kint Tel-Avivban egy kavezoban, hogy ült egy férfi és  írt, írt, írt, jegyzetelt…… Mondom a férjemnek, hogy ez a férfi tuti hogy nem iró; emlékeztet engem egy magyar zenészre. Hidd el, hogy zenész! -mondtam neki.  Nem hitte a férjem. Erre udvariasan megkérdeztem a közelünkben ülő férfit: Uram, ön zenész? Rám nézett meredt szemekkel és folytattam.  Saxofonozuk ugye? Pedig hangszer sem volt mellette, körülötte….. Kiderült, hogy igen és ugyanott, akkor már készültek a kávézó és szabadidő centrum teraszán egy gyermekeknek szóló zenés eseményre fellépni.
     Ráérzek dolgokra sajnos. Egy dátum is komoly aggodalomra adott már nekunk okot – sajnos – volt ilyen is. Kivágtam találomra egy dátumot egy ujságból – nem értettem én sem, hogy miért, minek – de felragasztottam a falra. Közeledett az a nap a férjemmel. Mint a kiskatonák a centit, mi is kezdtük a visszaszámlálést .Sajnos nagyon fajó és tragikus nap lett az a dátum az életünkben.
Riporter: Köszönöm kedves Giordana, hogy ilyen részletes beszámoltál minden érdek dologról az életedben. Biztos vagyok benne, hogy az olvasókat ugyan ennyire, vagy még ennél is jobban fogja érdekelni a folytatás, azaz a cikk második fele.
Riportalany: Giordana Jósnő
Riporter: Somogyi Diána
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük