Sült csirke gombás szósszal Franciaországból

Hozzávalók 4- 6 személyre:
- 50 dkg vaj
- olívaolaj (ráfröcskölni)
- 2 db. vöröshagyma apróra vágva
- 125 dkg szalonna vékony csíkokra vágva
- 4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 8 db. csirke csonttal együtt
- 250 dkg gomba szeletelve
- 500 ml Rizling vagy száraz fehérbor vagy amit szeretne
- 250 ml főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- apróra vágott petrezselyem
Elkészítés: Tegye az olajat és a vajat egy nagy tálba és keverje össze és melegítse fel. Pirítsa meg a csirkedarabokat, majd vegye ki a serpenyőből.
Adja hozzá a hagymát és a szalonnát és hagyja sülni, amíg a hagyma puha és áttetsző lesz és a szalonna kiadja a sok zsírt.
Tegye hozzá a fokhagymát és hagyja sülnimég 30 másodpercig mielőtt kiszedi az egészet a serpenyőből (a zsiradékot a serpenyőben hagyva).
Öntse hozzá a gombákat és hagyja 5 percig sülni.
Adja hozzá a hagymát és a szalonnacsíkokat a pirított csirkével együtt a serpenyőbe.
Öntse bele a bort és forralja fel. Vegye leljebb a gázt és tegyen az ételre fedőt. Hagyja 15-25 percig pároljni, vagy amíg a átsül.
15 perc után jó lesz és hozzá teheteti a főzőtejszínt. Hagyja még 10 percig főzni.
Adja hozzá az apróra vágott petrezselymet és fűszereket ízlés szerint.
Tálalja rizzsel, tésztával vagy ropogós kenyérrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.