Sült csirke gombás szósszal Franciaországból

 

Sült csirke gombás szósszal Franciaországból

 

 

Deeply savoury and delicious, Nigel Slater's Coq au Riesling will quickly become a favorite quickly. Chicken cooked with white wine, cream and mushrooms.
Kép és recept forrása: https://simply-delicious-food.com/nigel-slaters-coq-au-riesling//

Hozzávalók 4- 6 személyre: 

  • 50 dkg vaj
  • olívaolaj (ráfröcskölni)
  • 2 db. vöröshagyma apróra vágva
  • 125 dkg szalonna vékony csíkokra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 8 db. csirke csonttal együtt
  • 250 dkg gomba szeletelve
  • 500 ml Rizling vagy száraz fehérbor vagy amit szeretne
  • 250 ml főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítés: Tegye az olajat és a vajat egy nagy tálba és keverje össze és melegítse fel. Pirítsa meg a csirkedarabokat, majd vegye ki a serpenyőből.
Adja hozzá a hagymát és a szalonnát és hagyja sülni, amíg a hagyma puha és áttetsző lesz és a szalonna kiadja a sok zsírt.
Tegye hozzá a fokhagymát és hagyja sülnimég 30 másodpercig mielőtt kiszedi az egészet a serpenyőből (a zsiradékot a serpenyőben hagyva).
Öntse hozzá a gombákat és hagyja 5 percig sülni.
Adja hozzá a hagymát és a szalonnacsíkokat a pirított csirkével együtt a serpenyőbe.
Öntse bele a bort és forralja fel. Vegye leljebb a gázt és tegyen az ételre fedőt. Hagyja 15-25 percig pároljni, vagy amíg a átsül.
15 perc után jó lesz és hozzá teheteti a főzőtejszínt. Hagyja még 10 percig főzni.
Adja hozzá az apróra vágott petrezselymet és fűszereket ízlés szerint.
Tálalja rizzsel, tésztával vagy ropogós kenyérrel.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Ízisz

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Evita

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.