Chakalaka – egy tradicionális étel Afrikából
Hozzávalók:
- 2 – 3 kiskanál őrölt chili paprika
- 2-3 kanál őrölt foghagyma vagy apírott
- 2 bögre apróra vágott vöröshagyma
- 2 bögre reszelt sárgarépa
- 2 teáskanál curry por
- 3 paradicsom aprítva
- 1 doboz sült bab paradicsomszószban
- 1 evőkanál Maille® Wholegrain Mustart *nálunk a rendes mustár is megteszi
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés: Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőbe középes hőmérsékleten.
Adja hozzá a hagymát, a chili paprikát, a fokhagymát és a curry port.
Piríta meg gyakran kevergetve, amíg a hagyma és a paprika üveges lesz (kb. 4-5 perc).
Keverje bele a paradicsomot, a sárgarépát és a mustárt, majd forralja fel.
Vegye kisebb lángra a gázt, közepesre kb. és párolja kb. 5 percig.
Keverje össze a sült babot, sót, borsot és keverje össze, majd melegítse fel egyben.
Tálalja forró vagy hideg.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply