Afrikai bab leves
Hozzávalók:
- 200 dkg (250 ml) szárított bab
- 500 dkg húsleveslé
- 1 velős csont
- vöröshagyma apróra vágva
- 1 szelet zsíros sertéshús
- 2 l hideg víz
- 3 db. nagy burgonya durvára reszelve
- 1 db. paradicsom apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
- szalonna
A gombóc hozzávalói:
- 140 dkg (250 ml) liszt
- 10 ml-es sütőpor
- 2,5 ml ml só
- 15 ml vaj vagy margarin
- 125 ml tej
Elkészítés: Hideg vízben áztassa a babot egy éjszakán át.
Utána főzze meg a babot, húslevest, hagymát, szalonnát és vizet 1 órán át.
Adja hozzá a burgonyát és a paradicsomot és főzze, amíg mindent összefő – körülbelül 2 óra.
Szűrje át a levest, vagy finoman nyomja össze a zöldségeket és finoman vágja fel a húsokat, vagy hagyja úgy, ha darabosabban szerti.
Sózza és borsozza.
Párolja meg a levest és adjon hozzá kanállal gombócokat és főzze, amíg a gombócok átfőnek. Öntsön hozzá egy kis vizet, ha túl sűrű a lé.
Gombócok: Keverje össze a száraz összetevőket.
Keverje össze a vajat vagy a margarint a száraz összetevőkbe.
Adja hozzá a tejet és keverje össze, amíg kemény tésztát nem tud formázni belőle.
Amikor a gombócokat megfőnek, tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply