Afrikai bab leves

Afrikai bab leves

Hozzávalók: Bean Soup Boontjie Sop

  • 200 dkg (250 ml) szárított bab
  • 500 dkg húsleveslé
  • 1 velős csont
  •  vöröshagyma apróra vágva
  • 1 szelet zsíros sertéshús
  • 2 l hideg víz
  • 3 db. nagy burgonya durvára reszelve
  • 1 db. paradicsom apróra vágva
  • só és bors ízlés szerint
  • szalonna

A gombóc hozzávalói: 

  • 140 dkg (250 ml) liszt
  • 10 ml-es sütőpor
  • 2,5 ml ml só
  • 15 ml vaj vagy margarin
  • 125 ml tej

Elkészítés: Hideg vízben áztassa a babot egy éjszakán át.

Utána főzze meg a babot, húslevest, hagymát, szalonnát és vizet 1 órán át.

Adja hozzá a burgonyát és a paradicsomot és főzze, amíg mindent összefő – körülbelül 2 óra.

Szűrje át a levest, vagy finoman nyomja össze a zöldségeket és finoman vágja fel a húsokat, vagy hagyja úgy, ha darabosabban szerti.

Sózza és borsozza.

Párolja meg a levest és adjon hozzá kanállal  gombócokat és főzze, amíg a gombócok átfőnek. Öntsön hozzá egy kis vizet, ha túl sűrű a lé.

Gombócok: Keverje össze a száraz összetevőket.

Keverje össze a vajat vagy a margarint a száraz összetevőkbe.

Adja hozzá a tejet és keverje össze, amíg kemény tésztát nem tud formázni belőle.
Amikor a gombócokat megfőnek, tálalja.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük