Nyugat-afrikai tradicionális garnélás étel

Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma kinyomóval összeaprítva
- 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
- 1 evőkanál olívaolaj
- kb. 80 dkg apró kockára vágott paradicsom megtisztítva
- kb. 4,5 ml kókusztej
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál hideg víz
- kb. 45 dkg főzetlen garnélarák megpucolva, elkészítve a főzéshez
- forró, főtt rizs
- darált, friss koriander ízlés szerint
Elkészítés: Tegye bele a fokhagymát, gyömbért és olajat egy nagy serpenyőbe. Főzze közepes lángon kevergetve 5-7 percig vagy amíg elő jönnek az illatok. Adja hozzá a paradicsomot, kókusztejet, paradicsompürét és sót, majd forralja fel.
Egy kis tálban keverje össze a kukoricakeményítőt és a vizet, amíg sima, egyenletes lesz. Keverje össze a paradicsompürével. Forralja fel folyamatosan kevergetve és főzze 1-2 percig vagy amíg érzi, hogy kezd sűrűsödni.
Tegye bele a garnélarákot. Vegye le a gáz hőmérsékletét alatta,párolja és főzzet 4-6 percig fedő nélkül vagy amíg a garnélarákok rózsaszínűek lesznek.
Tálalja rizzsel és, ha szeretné, akkor korianderrel is.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Evita Asztrológus Jósnő