Nyugat-afrikai tradicionális garnélás étel

 

Nyugat-afrikai tradicionális garnélás étel

 

West African Shrimp
Kép és recept forrása: https://www.tasteofhome.com/recipes/west-african-shrimp/

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma kinyomóval összeaprítva
  • 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kb. 80 dkg apró kockára vágott paradicsom megtisztítva
  • kb. 4,5 ml kókusztej
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál hideg víz
  • kb. 45 dkg főzetlen garnélarák megpucolva, elkészítve a főzéshez
  • forró, főtt rizs
  • darált, friss koriander ízlés szerint

 

Elkészítés: Tegye bele a fokhagymát, gyömbért és olajat egy nagy serpenyőbe. Főzze közepes lángon kevergetve 5-7 percig vagy amíg elő jönnek az illatok. Adja hozzá a paradicsomot, kókusztejet, paradicsompürét és sót, majd forralja fel.
Egy kis tálban keverje össze a kukoricakeményítőt és a vizet, amíg sima, egyenletes lesz. Keverje össze a paradicsompürével. Forralja fel folyamatosan kevergetve és főzze 1-2 percig vagy amíg érzi, hogy kezd sűrűsödni.
Tegye bele a garnélarákot. Vegye le a gáz hőmérsékletét alatta,párolja és főzzet 4-6 percig fedő nélkül vagy amíg a garnélarákok rózsaszínűek lesznek.

Tálalja rizzsel és, ha szeretné, akkor korianderrel is.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Yana Boszorkány Jósnő

 


 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri és szöveg

Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük