Tradicionális afrikai bableves
Hozzávalók:
- 200 dkgg (250 ml) szárított bab
- 500 dkg húsleves
- 1 db. csontvelő
- 1 db. vörös hagyma apróra vágva
- zsírorsabb sertésfarhát
- 2 l hideg víz
- 3 db. nagy burgonya, durvára reszelve
- 1 db. paradicsom apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
Gombóc összetevői:
- 140 dkg (250 ml) liszt
- 10 ml-es sütőpor
- 2,5 ml ml só
- 15 ml vaj vagy margarin
- 125 ml tej
Elkészítés: Hideg vízbe áztassa be a babot egy éjszakán át.
Főzze meg a babot, húsleveset, hagymát, csontvelőt és vizet 1 órára.
Tegye bele a burgonyát, a paradicsomot és főzze addig, amíg mindent össze érnek az ízek és megpuhul minden. Kb. 2 óra.
Tisztítsa meg a levest a felsleges zsírtól, ha szeretné a levest vagy finoman nyomja össze a zöldségeket és szelje bele a húsokat, vagy hagyja úgy, ha jobban szeretné darabokban.
Sóval és borssal ízesítse.
Párolja a levest és adja hozzá kanállal a tésztagolyókat és főzzön belülők gombócokat.Öntsön hozzá vizet, ha túl sűrűnek érzi a levét.
Gombócok elékszítése: Keverje össze a száraz összetevőket, majd keverje bele a vajat vagy a margarint a száraz összetevőkbe. Öntse bele a tejet és keverje össze, amíg kemény tésztát kap.
Amikor a gombócok elkészültek már csak tálalni kell.
Jó átvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply