Sültburgonya juharszirupos pekándiós vajas – mogyóróhagymás töltelékkel
Hozzávalók a vajhoz:
- 7 evőkanál sózatlan szobahőmérsékletű vaj
- 2 db. közepes mogyoróhagyma megpucolva és keresztben félbe vágva
- 1/4 bögre apróra vágott pekándió megpirítva és kihűlve
- 1 kanál juharszirup
- 1 kiskanál apróra vágott friss kakukkfűlevél
- kóser só
Hozzávalók a burgonyára:
- 4 db. közepes méretű burgonya szárazra törölve és megkenve
Elkészítés. Készítse el a vajat. Olvasszon fel egy evőkanál vajat közepes hőmérsékletű gázgon egy serpenyőben. Tegye bele a mogyoróhagymát és süsse, amíg enyhén megpirul és ropogós lesz. Kb. 6 perc. Utána tegye félre hűlni.
Egy kis tálban keverje össze a maradék vajat a mogyoróhagymával, pekándióval, juharsziruppal, kakukkfűvel és 1/8 teáskanál sóval. Keverje össze egy kanállal vagy villával, amíg az összetevők egyenletesen eloszlanak. Hagyja fél órán át szobahőmérsékleten.
Következik a burgonya elkéstítése.
Helyezzen egy rácsot a sütő közepére és melegítse fel a kemencét (vagy sütőt) 425ºF-ra. Fektessea burgonyákat egy fóliával szegélyezett keretes sütőlapra és süsse, amíg a húsa nagyon gyengéd lesz; ha villával van átszúrva, akkor 50 perc és 1 óra a sütésidő.
Tálalja úgy, hogy a burgányákat a vágások ment nyomja meg a végüket, hogyrészben kinyíljanak a burgonyák és szedje ki a belsejét egy villával vagy kanállal. Töltse burgonya belsejébe a pekándiós vajat és ha kell, akkor adjon hozzá tálalálkor még vajat.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply