“Hercegnő burgonya” recept Kanadából
Hozzávalók:
- kb. 2,5 kg. Russet burgonya (vagy sima nagyobb burgonyák) megpucolva, kockákra vágva és megfőzve
- 8 db. tojássárgája
- 1 rúd (kocka) lágy vaj
- só és frissen őrölt fekete bors
- szerecsendió
- 1 ¼ bögre főzőtejszín
- 1 egész tojás
Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 375º-osra. Vágjon sütőpapírt a tepsibe vagy használjon szilokon tepsit. A főtt burgonyát tegye rá, majd a tespibe és süsse 10- 15 percig, amíg megszáradnak.
Szedje ki a burgonyát a sütőből és hagyja hűlni kb. 5 percig.
Adja hozzá a tojássárgáját, a vajat, pár csipet sót, nagy csipet borsot, csipet szerecsendiót és 3/4 bögre főzőtejszínt. Keverjük jól össze. Kóstolja meg, hogy a burgonya elég sós e.
Tegyen egy cukrászsütikinyomóra egy csillagos – kör alakú véget és spirálisan nyomja ki belőle a burgonyás keveréket a sütőlapra (tespire). Mosson meg egy tojást és a maradék 1/2 bögre krémmel keverje össze. Enyhén kenje át a burgonyát a tojással egy ecsettel. csontozott burgonyát a tojásmosással. (Ez egy kicsit könnyebb, ha a burgonyát fél óráig hűti.)
Végül süsse, amíg szép aranybarnák lesznek a széleik.
Jó étvágyat!
Szerk. és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply