“Hercegnő burgonya” recept Kanadából

 

“Hercegnő burgonya” recept Kanadából

Hozzávalók: 

  • kb. 2,5 kg. Russet burgonya (vagy sima nagyobb burgonyák) megpucolva, kockákra vágva és megfőzve
    Duchess Potatoes
    Kép és recept forrása: https://www.foodnetwork.ca/recipe/duchess-potatoes/15030/
  • 8 db. tojássárgája
  • 1 rúd (kocka) lágy vaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • 1 ¼ bögre főzőtejszín
  • 1 egész tojás

Elkészítés:  Melegítse elő a sütőt 375º-osra. Vágjon sütőpapírt a tepsibe vagy használjon szilokon tepsit.  A főtt burgonyát tegye rá, majd a tespibe és süsse 10- 15 percig, amíg megszáradnak.

Szedje ki a burgonyát a sütőből és hagyja hűlni kb. 5 percig.

Adja hozzá a tojássárgáját, a vajat, pár csipet sót, nagy csipet borsot, csipet szerecsendiót és 3/4 bögre főzőtejszínt. Keverjük jól össze. Kóstolja meg, hogy a burgonya elég sós e.

Tegyen egy cukrászsütikinyomóra egy csillagos – kör alakú véget és spirálisan nyomja ki belőle a burgonyás keveréket a sütőlapra (tespire).  Mosson meg egy tojást és a maradék 1/2 bögre krémmel keverje össze. Enyhén kenje át a burgonyát a tojással egy ecsettel. csontozott burgonyát a tojásmosással. (Ez egy kicsit könnyebb, ha a burgonyát fél óráig hűti.)

Végül süsse, amíg szép aranybarnák lesznek a széleik.

 

Jó étvágyat!

 

Szerk. és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Yana Boszorkány Jósnő

 


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.