Tradicionális “homár Putyin” étel Kanadából

 

Tradicionális “homár Putyin” étel Kanadából

 

Lobster Poutine
Kép és recept forrása: https://www.foodnetwork.ca/shows/great-canadian-cookbook/recipe/lobster-poutine/18847/

Hozzávalók: 

  • burgonya
  • 3 db. nagyobb burgonya a héjával gyütt csíkokra vágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • ½ teáskanál só

Hozzávalók az öntethez:

  • 1 ½ bögre főtt homár hús apróra vágva
  • 200 dkg poutine sajt
  • 2 csík főtt szalonna apróra vágva
  • kb. 2 db. koktélparadicsom
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 bögre szósz/mártás lehűtve

A burgonya elkészítése:  Melegítsük elő a sütőt 375º-osra. Egy nagy sütőlapra dobja be az összes burgonya összetevőit, amíg a burgonya egyenletesen be lesz vonva.

Süsse 25-30 percig, amíg a krumpli aranybarna lesz az alján és a villát be tudja szúrni.

Öntet elkészítése: Egy meleg tálra tegye a sültkrumplihoz.  A tetejére kerüléjön a homár, a sajtkrém és a szalonna, ha használja. A tálcán a forró mártásból használjon annyit, amenyit extrát csak szeretne.

Díszítseapróra vágott paradicsommal, petrezselyemmel. Tálalja azonnal elkészülés után.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Yana Boszorkány Jósnő

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.