Roston sült lazac recept Kanadából
Hozzávalók:
- 2 lazacfilé- kb. 0,5 kg
- ¼ bögre száraz fehérbor vagy almalé
- 1 evőkanál Dijon mustár
- 1 evőkanál torma
- 1 evőkanál osztriga mártással
- 1 evőkanál chili szósz
- 1 evőkanál könnyű szójaszósz
- 2 zöld hagyma, apróra vágva
Elkészítés: Tegye egy alacsony szélű serpenyőbe alazacfiléket.
Keverje össze a bort, mustárt, tormát, osztrigátés chili szószt, valamint a szójaszószt és a hagymát, majd öntse rá a halakra.
Fedje le és tegye hűtőbe 8-10 órára.
Vegye ki a halakat a pácból.
Melegítsük fel a serpenyőt vagy a grillt magas hőmérsékletűre..
Mielőtt megsütné, olajozza be enyhén ecsettel.
Kb. 4-5 perc elég oldalalnként a sütésnél, ha nagyobbak a halak. Ha kisebb, akkor 2-3 perc.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána, Yana Jósnő
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply