Tradicionális kanadai halpalacsinta
Hozzávalók 6 személyre:
- 500 dkg friss vagy fagyasztott halfilé
- 3 db. felvert tojás
- 2 bögre (500 ml) nyers burgonya finomra reszelve
- 1/8 bögre (30 ml) liszt
- 1/8 csésze (30 ml) reszelt vöröshagyma
- 1 evőkanál (15 ml) aprított petrezselyem
- ½ evőkanál (8 ml) só
- csipetnyi szerecsendió
- csípős bors (őrölt feketebors)
- almaszósz
Elkészítés: Olvassza fel a filéket, ha úgy érzi, hogy szükséges. Szeletelje el óvatosan. utána keverje össze minden hozzávalót az almaszósz kivételével. Keverje össze alaposan.
Melegítse fel az olajat forróra, de ne füstöljön. Öntse bele az 1/3 bögre (80 ml) keveréket a serpenyőbe és süsse kevergetve 3-4 percig, amíg aranybarna lesz. Óvatosan fordítsa meg és süsse még 3 – 4 percig.
Helyezze papírtörlőre és tartsd melegen. Tálalja almaszószal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply