Tradicionális kanadai halpalacsinta

Tradicionális kanadai halpalacsinta

Kép és recept forrása: https://www.tourismnewbrunswick.ca/See/FoodAndDrink/Recipes/AcadianFishPancakes.aspx

Hozzávalók 6 személyre: 

  • 500 dkg friss vagy fagyasztott halfilé
  • 3 db. felvert tojás
  • 2 bögre (500 ml) nyers burgonya finomra reszelve
  • 1/8 bögre (30 ml) liszt
  • 1/8 csésze (30 ml) reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál (15 ml) aprított petrezselyem
  • ½ evőkanál (8 ml) só
  • csipetnyi szerecsendió
  • csípős bors (őrölt feketebors)
  • almaszósz

Elkészítés: Olvassza fel a filéket, ha úgy érzi, hogy szükséges. Szeletelje el óvatosan. utána keverje össze minden hozzávalót az almaszósz kivételével. Keverje össze alaposan.

Melegítse fel az olajat forróra, de ne füstöljön. Öntse bele az 1/3 bögre (80 ml) keveréket a serpenyőbe és süsse kevergetve 3-4 percig, amíg aranybarna lesz. Óvatosan fordítsa meg és süsse még 3 – 4 percig.

Helyezze papírtörlőre és tartsd melegen. Tálalja almaszószal.

 Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


 

    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük