Pancetta-s kelbimbók – Kanadai recept

Pancetta-s kelbimbók – Kanadai recept

Hozzávalók: 

Elkészítés: 

Töltsön egy közepes méretű serpen/edénybe pár centiméter sós vizet és forralja fel. Tegye bele a kelbimbókat és főzze 2-3 percig. Vegye ki szűrővel a zöldségeket és hideg vízzel öblítse le.

Melegítsen fel közepesen melegre olajat egy nagy serpenyőben, aminek magas a pereme. Adja hozzá a pancetta-t és süsse addig, amíg foltokba nem pirulnak, kb. 8 percig. Vegye alatta a gázt nagyobbra utána. Tegye bele a kelbimbókat és igazítsa meg, hogy nagyrészt egyetlen rétegben legyenek. Sózza, borsozza. Időnként kevergesse meg a kelbimbókat és forgassa meg, hogy egyenletesen átsüljenek. Kb. 12 perc utún megpuhulnak. Végezzen villapróbát. Ha a kelbimbók egészen megbarulnak és nem tapadnak már a serpenyőhöz, akkor öntsön hozzá egy csepp ecetet a serpenyőhöz, hogy meglazítsa az megbarnított kelbimbőkat.

Tegye egy tálba és tálalja.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána 


    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük