TOP 10 látnivaló Kanadában

TOP 10 látnivaló Kanadában

Kanada olyan ország, amely a látogatók számára sok mindent kínál a sziget látványosságától a festői hegyi vízesésekig. Az egykori francia és brit kolónia az Atlanti-óceántól a csendes-óceáni partokig terjedő gazdag örökséggel rendelkezik a British Columbia északi partjainál indiánoktól a francia Quebeci felfedezőkig. Mivel mind a francia, mind az angol nemzeti nyelvek, Kanada látogatása olyan, mint két ország látogatása.

Nézzük Kanada legnépszerűbb turisztikai látványosságairól:

1. Moraine tó 

1. számú turisztikai látványosság Kanadában a  Moraine-tó a Banff Nemzeti Parkban, az egyik leggyakrabban fényképezett hely Nyugat-Kanadában. Ez a gleccser táplálta tó egy kékes-zöld, amelyet Alberta hegyei vesznek körül. A tíz csúcs völgyében található, ami 1885 m magas. A Rockpile Trail népszerű a turisták körében, akik végül megragadják a  fényképeket.

#1 of Tourist Attractions In Canada

2. Vieux-Quebec 

Vieux-Quebecflickr / Artur Staszewski

A Vieux-Québec vagy az Old Quebec egy történelmi negyed Quebec városában. A francia felfedező, Samuel de Champlain 1608-ban alapította Saint Louis Fortot. A katonai jelenlét erős volt mind a francia, mind a britek körében és a területet megerősítették. Ez ma egy turisztikai negyed, ahol sok kis butik és több száz történelmi és fényképészeti látnivaló található.

Vieux-Quebec

3. A kanadai

A Canadianflickr / Madbuster

Azok a utazók, akik pihenésként kersik fel Kanadát, érdemes ilyenkor a kanadai vonatokon utazni. Toronto és Vancouver összekapcsolása a világ egyik leghíresebb vonatútja, az Ontario északi partján, a préri területén és a kanadai Sziklás-hegységben, köztük a Jasper Nemzeti Parkban, ahol véget ér a kozmopolita Vancouver városában. 3 napot vesz igénybe a két város összekapcsolására szolgáló 4666 k-es (2,775 mérföld) útszakasz. A Rail Rail nemrég 22 millió dollárt költött a vonat korszerűsítésére.

The Canadian

4. Niagara-vízesés, Ontario

Niagara Falls, Ontario

Sok amerikai úgy gondolja, hogy a Niagara-vízesés csak az Egyesült Államok vízesése, vagyis New Yorké, amikor a Niagara-vízesés az Egyesült Államok és Kanada közötti határra esik. A Horseshoe vízesés a legnagyobb vízesés és főként a kanadai oldalon fekszik, míg a kisebb amerikai és a Bridal Veil az Egyesült Államok oldalán találhatók. Körülbelül 20 millió ember látogató van itt évente és sokan hajókiránduláson is részt vesznek.

Niagara Falls, Ontario

5. Churchill 

Ez csak egy 1000 fős kisváros a Manitoba részén a Hudson-öböl partján, de Churchill minden évben hatalmas tömegeket vonz, hogy megismerjék a leghíresebb lakóit, a jegesmedvéket. A „Polar Bear Capital of the World” nevet kapta, ez az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Kanadában. A jegesmedvék mellett Churchill is népszerű hely a beluga bálnák, madarak és Északi Fényék megcsodálására.

Churchill

6. Athabasca vízesés

Athabasca Fallsflickr

Az Alberta tartományban található Jasper Nemzeti Park a Kanadai Sziklás-hegység legnagyobb parkja, amely széles völgyekkel, robosztus hegyekkel, gleccserekkel, erdőkkel, alpesi rétekkel és vad folyókkal büszkélkedhet. Az egyik legnépszerűbb látnivaló az Athabasca-vízesés, egy gyönyörű vízesés, amely a keskeny szurdokon átnyúlik. Még akkor is, ha a felső Athabasca folyó vízszintje alacsony, hatalmas mennyiségű víz ömlik át. A vízesések körül számos látványplatform és pálya van, ahol biztonságosan lehet fényképezni a festői jelenetet. A motorosok áthaladhatnak a vízeséseken, ha a 93A-es autópályán Jasper városába vezetnek.

Athabasca Falls

7. Fundy-öböl

Az Atlanti-óceán partján, a kelet Kanada keleti részén található Fundy-öböl, ami híres a nagy árapályakról. Az öböl egyedülálló alakja miatt a vízszint és a dagály közötti vízszintkülönbség akár 16 méter (52 láb) is lehet. Az árapályok egyik legjobb helyszíne a Hopewell Rocks, számos homokkő torony fákkal. A sziklaképződés alapjait naponta kétszer borítja el a víz és a felszínről az apály idején látható.

Bay of Fundy

8. Victoria belső kikötője

A Vancouver-szigeten található Victoria belső kikötője hűvös, hideg hely. Az egyik oldalon a víz, a másikon pedig a hatalmas kormányzati épületek, mivel Victoria a British Columbia fővárosa. A város szeptemberben a Munka Napján klasszikus csónakfesztivált szervez, ahol a kikötő fahajókkal telik meg. A látogatók a kikötőkben is elutazhatnak a kajakokon vagy a túrahajókon.

Victoria's Inner Harbour

9. Calgary Stampede 

A Calgary Stampede az egyik leghíresebb rodeó a világon; ami az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején az utazó vadnyugat-műsorok felé nyúlik vissza. A Stampede az évek során nagyobb lett és ma a világ legjobb cowboyjait vonzza, akik 2 millió dolláros nyereményért versenyeznek. További tevékenységek közé tartoznak az élő koncertek, a karnevál, a sok étel és a tánc, mivel ez a kanadai város a legjobb nyugaton. A 4 km-es felvonulás sal nyitják meg, amit Calgary „a világ legnagyobb szabadtéri showja” néven hívnak. A 10 napos rendezvényt júliusban tartják.

Calgary Stampede

10. Gros Morne Nemzeti Park

Gros Morne Nemzeti Park Newfoundlandban fontos a világ számára geológiailag, mert az ősi sziklák segítenek megérteni az óceánok és a kontinensek létrehozását. A park a természetet sueretők paradicsoma, amely a Szent Lőrinc-öböl mentén fekvő alföldeket és a Hosszú-hegység alpesi környezetét tartalmazza. A park népszerű a vadvilág-nézők körében, akik minden apró énekesmadártól a hatalmas bálnákig fognak látni; fekete medvéket, jávorszarvasokat és szarvasokat, amik gyakorik. A legtöbb látogató ide jön a rövid nyári szezonban.

Gros Morne National Park

Cikk és képek forrása: https://www.touropia.com/tourist-attractions-in-canada/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


   Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük