Jamaikai curry-s csirke recept
Hozzávalók:
- 3lb csirke
- 2 evőkanál currypor
- 2 közepes vöröshagyma
- 5 szál kakukkfű
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db. chilli
- 1 teáskanál fekete bors
- 2 teáskanál só ízlés szerint
- citrom vagy citromlé
- 1 kisebb kockára vágott burgonya
- 1 bögre víz
Elkészítés: Tisztítsa meg csirkét és vágja le a bőrét is, majd a citrom levével vagy citromlével mossa át. Fűszerezze, ízesítse curry-vel, vöröshagymával, kakukkfűvel, fokhagymával, fekete borssal, sóval és hagyja marinálódni egy darabig.
A csirkét enyhén barnára süsse a serpenyőben 5-7 percig és fúszerezze.
Öntsön hozzá vizet és borsot. Hagyjuk főzni 25 percig vagy amíg úgy látja, hogy átsül a hús.
Tálalja fel fehér rizzsel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply