Jamaikai marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál repceolaj
Jamaican-Style Beef Stew
  • 1 evőkanál cukor
  • kb. fél kg marha felső bélszín steak 3/4-es kockákra vágva
  • 5 szilva paradicsom apróra vágva (nálunk a koktél paradicsom helyettesíti)
  • 3 db. nagy sárgarépa 2,5 – 3 cm-es szeletekre vágva
  • 3 db. zellerborda 2,5 -3 cm-es szeletekre vágva
  • 4 db. zöld hagyma apróra vágva
  • 3/4 bögre csökkentett nátrium-marha húsleves
  • 1/4 csésze barbecue szósz
  • 1/4 csésze csökkentett nátrium-szójaszósz
  • 2 evőkanál steak mártás
  • 1 evőkanál fokhagyma por
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/4 teáskanál őrölt Allspice fűszerkeverék
  • 1/4 teáskanál őrölt bors
  • 1/8 teáskanál erőspaprika szósz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál hideg víz
  • Forró főtt rizs vagy burgonyapüré ízlés szerint


Elkészítés: Melegítsen fel olajat egy holland sütőedényben közepes hőmérsékletűre. Adjon hozzá cukrot és főzze – keverje addig, amíg enyhén megbarnul (1 perc kb.). Tegye bele a marhahúst és pirítsa addig, amíg minden oldalról megbarnul.
Keverje hozzá a zöldségeket, a húsleveset, a barbecue mártást, a szójaszószot, a steak mártást és a fűszereket és forralja fel. Utána vegy kisebbre a gázrt és főzze, amíg a hús és a zöldség megpuhulnak. Kb. 1 – 1/4-ed óra.
Keverje össze a kukoricakeményítőt és a vizet csomómentesre és a pörkölthöz. Felforral fel és főzze kevergetve további 2 percig kb. amíg besűrűsödik.

Tálalja rizzsel vagy burgányaval ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Kép és recept forrása: https://www.tasteofhome.com/recipes/jamaican-style-beef-stew/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük