Hozzávalók:
- 1 evőkanál repceolaj
- 1 evőkanál cukor
- kb. fél kg marha felső bélszín steak 3/4-es kockákra vágva
- 5 szilva paradicsom apróra vágva (nálunk a koktél paradicsom helyettesíti)
- 3 db. nagy sárgarépa 2,5 – 3 cm-es szeletekre vágva
- 3 db. zellerborda 2,5 -3 cm-es szeletekre vágva
- 4 db. zöld hagyma apróra vágva
- 3/4 bögre csökkentett nátrium-marha húsleves
- 1/4 csésze barbecue szósz
- 1/4 csésze csökkentett nátrium-szójaszósz
- 2 evőkanál steak mártás
- 1 evőkanál fokhagyma por
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/4 teáskanál őrölt Allspice fűszerkeverék
- 1/4 teáskanál őrölt bors
- 1/8 teáskanál erőspaprika szósz
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál hideg víz
- Forró főtt rizs vagy burgonyapüré ízlés szerint
Elkészítés: Melegítsen fel olajat egy holland sütőedényben közepes hőmérsékletűre. Adjon hozzá cukrot és főzze – keverje addig, amíg enyhén megbarnul (1 perc kb.). Tegye bele a marhahúst és pirítsa addig, amíg minden oldalról megbarnul.
Keverje hozzá a zöldségeket, a húsleveset, a barbecue mártást, a szójaszószot, a steak mártást és a fűszereket és forralja fel. Utána vegy kisebbre a gázrt és főzze, amíg a hús és a zöldség megpuhulnak. Kb. 1 – 1/4-ed óra.
Keverje össze a kukoricakeményítőt és a vizet csomómentesre és a pörkölthöz. Felforral fel és főzze kevergetve további 2 percig kb. amíg besűrűsödik.
Tálalja rizzsel vagy burgányaval ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Kép és recept forrása: https://www.tasteofhome.com/recipes/jamaican-style-beef-stew/
Leave a Reply