Jamaika top 5 látnivalói

1.Negril strand és a Negril sziklák

Negril Beach & the Negril Cliffs

A Seven Mile Beach néven ismert Negril Beach egyike a legszebb fehér homokos- és vízi-tengeri szakaszainak és a Karib-szigetek legjobb strandjainak a listáján szerepel. A strand a Bloody Bay-től a Long Bay-ig és a Negril-szikláktól délre fekszik. A kókuszpálmákon belül elhelyezkedő üdülőhelyek a parttól távol vannak, a nagy all-inclusive üdülőhelyektől a kisebb butikokig. A környék bővelkedik a vízi sportokban és a tiszta vizekben sok halat lehet találni.

Rafting the Martha Brae River

2. Pick Rafting a Martha Brae folyó

Rafting a Martha Brae az egyik legnépszerűbb látnivaló Jamaicában. A Martha Brae Rafter’s Village egy festői folyó mellett húzódik bambuszföldek mentén. Kiváló pihenő, trópusi utazás a túristáknak, akik szeretik a természetet, növény- és állatvilágot.

3. Dunn’s River Falls

A Dunn folyó vízesései 180 méteres (szelíd) vízesésből állnak. A vízeső a sziklákon és a mészköveken keresztül ér a tengerbe. Fel lehet mászni a tetejére egy útmutató segítségével ésfrissítőt venni a medencékben.

Egy szórakoztató, teljes napos kiránduláshoz próbáljon ki egy Jamaica Combo túrát: Dunn folyó vízesés és Bob Marley kilenc mérföldje. Ez a túra megáll egy kilenc kilométeres faluban , Bob Marley szülőhelyén.

Dunn's River Falls

4. Blue and John Crow Mountains National Park

Blue and John Crow Mountains National Park

2015-ben a látványos Kék és John Crow-hegység nemzeti parkja szerepel az UNESCO Világörökség listáján, amely gazdag természeti és kulturális örökségekben. Egykor a rabszolgák és az őslakos Taino menedékhelye volt, akik ide menekültek a rabszolgásogot elhagyva. Ez az érintetlen természet megőrzi a lélegzetelállító látványt. Határain belül felfedezhetők dzsungellel borított hegyek, vízesések, buja esőerdők, kávé ültetvények és egzotikus növények és állatok, köztük 800 endemikus növényfaj, több mint 200 madárfaj és a világ második legnagyobb pillangója.

5. Port Antonio

Port Antonio

A hegyek és a dupla kikötő között elhelyezkedő Port Antonio ellazítja az álmos halászfalu nyugodt varázsát. A banánexport központjaként a terület egyértelműen inkább kereskedelmi, mint a többi üdülőváros. A népszerű a túrázás dzsungel ösvényén, a Rio Grande rafting, a Reach vízesés látogatása, valamint a korallzátonyok és a búvárkodás. Egy kedvenc fürdőhely, a gyönyörű 60 méter mély kék lagúna, melyet édesvízforrások táplálnak.

A terület egyéb kiemelkedő látnivalói közé tartozik a 18. századi brit erőd , a Fort George és a gyönyörű “franciaember öböl”, ahol egy halakkal teli folyó folyik a tengerbe. A strandok itt csodálatosan keverednek a fehér homokkal, a sekély vizekkel és a buja áradásokkal.

Képek és cikk forrása:
https://www.planetware.com/tourist-attractions/jamaica-jam.htm

Ford. és szerk.: Somogyi Diána F

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Yana Boszorkány Jósnő

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri és szöveg
Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük