Jamaikai trinidad makaróni

Hozzávalók:

  • 1 cs. makaróni tészta
IMG_0046-3
  • 2 evőkanál “napsütötte” vaj – azaz puha vaj
  • 1-2 evőkanál őrölt jalapeno paprika
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • ½ bögre apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 bögre sűrített tej
  • 1 db. tojás
  • kb. 11 – 12 dkg reszelt mozzarella sajt
  • kb. 11 – 12 dkg cheddar sajt
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál fehér bors
  • ½ teáskanál száraz mustár (ízlés szerint tegyen bele)

    Elkészítés: Főzze ki a tésztát az utasítás szerint.
    Közben egy serpenyőben, kb. 1 percig 2 evőkanál vajba tegye bele és süsse a fokhagymát, a kakkfüvet, a Jalapeno paprikát, a füstölt paprikát.
    Ezután adja hozzá a vöröshagymát és folytassa a sütést/főzést még kb. 1 percig.
    Tegyen hozzá lisztet és keverje össze. Fokozatosan öntse hozzá a tejet és forralja fel, majd keverés közben főzze addig, amíg besűrűsödik. Vegye le a tűzhelyről és lassan keverje össze az eddigi hozzávalókat a tojással. Tegye vissza a serpenyőt és jól keverje össze az összes hozzávalót.
    Keverje hozzá a sajt több, mint felét (hagyja a többit a tetejére szóráshoz).
    A tésztát öntse le a mártással és addig keverje, amíg a szósz jól átjártja a tésztát. Adja hozzá a mustárt és a fehér borsot. Tegye át egy olajozott sütőedénybe vagy tepsibe. Szórja rá a maradék sajtot és süsse 350 ° C-on 20-30 percig vagy addig amíg át nem sül.

Jó étvágyat!

Kép és recept forrása:
https://www.africanbites.com/trinidad-macaroni-pie/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük