Portugál zsemle, fekete bab és kelkáposzta saláta

Hozzávalók:


– 2 bögre kovász
– 100 ml olívaolaj
– 1 szárított chorizo apróra vágva
– 2 gerezd fokhagyma szeletelve
– 2 evőkanál paprika
– ½ fej kelkáposzta, amiből a leveleket szeletelje apróra
– 400 dkg fekete bab (öblítse le, ha konzerves)
– 1 lédús citrom

Elkészítés: Tegye a kenyeret egy aprítógépbe és készítsen nagyobb, durva morzsákat.

Melegítsen fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékletűre. Adja hozzá a chorizo-t és főzze kevergetések közben 5 percig vagy amíg aranybarna és ropogós lesz. Egy szűrőkanál segítségével távolítsa el a chorizo-t és tegye át egy nagy tálba. Tegye a fokhagymát a serpenyőben és főzze keverés közben 2 percig vagy amíg aranybarna és ropogós lesz. Egy szűrő kanál segítségével tegye át a fokhagymát a tálba a chorizóval.

Adja hozzá a zsemlemorzsát és 1 teáskanál paprikát sóval és borssal. Főzzük kevergetve kb. 5 percig vagy amíg aranybarna és ropogós lesz. Keverje össze a chorizo ​​keveréket a kelkáposztával és fekete babbal.

Öntse a citromlevet, a maradék 60 ml-es olajat és 1 teáskanál paprikát egy kis tálba és keverje össze. Fűszerezze, majd öntse rá salátával finoman keverje össze. Tálalja azonnal, frissen.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük