Hozzávalók 1-2 fő részére:
– 1 kg tintahal
– 1 chouriço kolbász
– 2 vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 4 db. paradicsom apróra vágva
– 1 tojás
– 1 babérlevél
– 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva
– 1 evőkanál olívaolaj
– só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Tisztítsa meg és mossa le a tintahalat.
A töltelékhez vágjon egy vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, a chouriço kolbászt és a csápokat a tintahalról és keverje össze őket egy tálban.
Törje össze a tojásokat és alaposan keverje bele a keverékbe, amit eddig készített. Ezután töltsük fel a tintalalakat a keverékkel és fogpiszkálóval zárjuk le őket.
A másik apróra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben olívaolajjal tegye fel sülni közepes hőmérsékleten néhány percig, majd tegye hozzá a paradicsomot, a babérlevelet, néhány petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint. Párolja 10 percig alacsony hőmérsékleten.
Töltön meg egy tepsit vagy serpenyőt a töltött tintahalakkal, öntse rá a mártást és fedje le.
Főzze a sütőben/serőenyőben 355 °-on 25-30 percig, amíg jó nem lesz.
Miután elkészült, a tetejére vágja rá az apróra vágott petrezselymet és tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply