Könnyű, tradicionális portugál desszert

Hozzávalók:


– 2 bögre kristálycukor
– 1 bögre víz
– 8 db. tojásfehérje
– 16 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Egy serpenyőben öntse bele a vizet és a kristálycukrot és addig keverje, amíg fel nem oldódik a cukor a vízben. Főzze magas hőmérsékleten, amíg szirup lesz belőle. Amikor elkezd barnulni, vegye le a tűzhelyről.
Öntse a karamellt egy tálba és tegye félre.
Kenjen ki egy sütőformát olajjajjal vagy vajjal, majd melegítse fel a sütőt 250°-osra.
A tojásfehéreket elválassza szét a sárgáktól.
A turmixgépben verje fel a habot, hogy könnyű, krémes állaga legyen.
Adja hozzá a 16 evőkanál cukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez miközben veri fel a habot a géppel.
Verje fel a habot egyenletesre.
Tegye bele a tojásfehérjét a kikent sütőformába.
Körülbelül 20-25 percig süsse vízfürdőben, amíg az aranybarna lesz a teteje.
Miután elkészült, vegye ki a sütőből és hagyja hűlni körülbelül 10 percig.
Gyorsan távolítsa vegye ki a sütőformából és öntse rá a karamellszirupot. Már is tálalhatja.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük