Hozzávalók:
- – 1 egész kacsa
- – 1¼ bögre extra hosszú szemű rizs
- – 2 db. vöröshagyma
- – 1 sárgarépa nagyon kis kockákra vágva
- – 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- – 1 babérlevél
- – ½ chouriço (portugál chorizo)
- – ½ bögre vörösbor
- – 5 evőkanál olívaolaj
- – só
- – bors
- – Holland sütő (jénai)
Elkészítés: Tegye a kacsát egy edénybe, amiben megsüti. Adjon hozzá fél vöröshagymát, babérlevelet, vörösbort és egy kis sót.
Öntse le vízzel úgy, hogyelfedje és főzze közepes lángon 1 óra 30 percig vagy a kacsa átpuhul, amíg a hús el nem kezd leválni a csontokról. Ha a rajta lévő folyadék túlságosan elpárolog, adjon hozzá forró vizet.
Vegye ki a kacsát az edényből. Szedje le a bőrt és a csontokat, majd és vágja le a húst.
Szűrje le a főzőfolyadékot és hagyja meg a rizs főzéséhez.
Ez után vágja finoman apróra a hagymát. Achorizo-t kicsit nagyobbra szeletekre vágja.
Egy nagy holland sütőben melegítse fel az olívaolajat és a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és az apróra vágott chorizót.
Süsse közepes lángon, amíg aranybarna lesz.
Adja hozzá a rizst és 1 percig süsse folyamatos keverés közben.
Öntse hozzá az 5 bögre meghagyott húslevest és főzze 10 percig.
Szükség esetén még fűszerezze.
Adja hozzá a húst és jól keverje össze.
Melegítse elő a sütőt 350 °-osra.
Öntsük ki a kacsról és a rizsről a levet, ha van rajta és tegyük sütőedénybe és simítsa a rizst a kacsa tetejére.
Díszítse a maradék chorizo szeletekkel és süsse további 15 percig,vagy amíg a rizs aranybarna lesz.
Tálalja forrón.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply