Portugál palea étel

Hozzávalók 6 személyre:

  • bőr nélküli csirke combok (kb. 1 1/2 kg)
  • 1 teáskanál apróra vágott friss rozmaring vagy 1/4 teáskanál szárított rozmaring
  • 3/4 teáskanál só -osztva, vegyesen 1/4 teáskanál friss őrölt fekete borssal
  • 2 teáskanál repceolaj
  • 1 linkek portugál chourico (kolbász) karkikákra szeletelve
  • 1 bögre apróra vágott vöröshagyma
  • 1/2 bögre apróra vágott piros paprika
    csésze nyers arborio rizs vagy 1 1/2 csésze más közepes szemű rizs
  • 1/2 bögre kockára vágott szilva paradicsom (koktélparadicsom)
  • 1 teáskanál édes paprika
  • 1/4 teáskanál összetört sáfrány
  • 1 fokhagyma fokhagyma kinyomóval átpasszírozva
  • 3 bögre tyúkhúsleves
  • 3/4 nagy meghámozott garnélarák
  • 1 bögre spárga átlósan felvágva
  • 1/2 bögre fagyasztott cukorborsó

Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 400 °-osra.
Megszórja meg a csirkét rozmaringral, 1/2 teáskanál sóval és fekete borssal.
Melegítse fel az olajat egy nagy hőálló serpenyőben vagy paella sütőben közepes hőmérsékletűre.
Tegye bele a csirkét és süsse 3 percig mindkét oldalon vagy addig, amíg enyhén megpirul.
Vegye ki a csirkét a serpenyőből, takarja le és tartsa melegen.
Adja hozzá a chourice-t (kolbászt) és süsse, amíg enyhén megpirulnak.
Adja hozzá a hagymát és paprikát és főzze 7 percig állandó keverés közben.
Adja hozzá a rizst, paradicsoot, paprikát, sáfrányt és fokhagymát és 1 percig főzze folyamatosan kevergetve.
Tegye vissza a csirkét a sütőbe.
Öntse hozzá a húslevest és 1/4 teáskanál sót és forralja fel.
Süsse utána 400 ° -on 10 percig.
Keverje hozzá a garnélarákokat, spárgát és a cukorvorsót.
Tegyen rá fedőt és további 5 percig süsse vagy amíg a garnéla már nem lesz áttetsző.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük