HOZZÁVALÓK:
- 3 bögre víz
- 3 evőkanál vörösborecet
- 4 evőkanál füstölt paprika
- 1 1/2 teáskanál só
- 1 1/2 teáskanál granulált fehér cukor (vagy kristálycukor)
- 1 1/2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
- 1 1/2 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 1 1/2 nagy paradicsom kimagozva és apróra vágva
- 4 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- 6 nagy sütéshez való burgonya megpucolva és 2 cm-es darabokra vágva
- kb. 1 kg füstölt kolbász vékony karikáklra szeletelve
Elkészítés:
- Melegítse elő a sütőt 375 °-osra.
- Öntsön vizet pörköléshez egy serpenyőbe. Öntse hozzá azecetet. Szóra bele a paprikát és a cukrot, majd keverje össze csomómentesre. Adja hozzá a sót, borsot, hagymát, paradicsomot, petrezselymet, burgonyát és a kolbászot. Miután bele tette ezeket, jól keverje össze.
- Süsse fedetlenül 1 – 1/2 – 2 órát. Keverje össze párszor főzés közben.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő és Tanító)
Kép és cikk forrása: https://www.recipegirl.com/portuguese-roasted-potatoes/
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply