Hagyományos portugál nemzeti étel: kacsa rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • 1 ¼ bögre extra hosszú szemű rizs
  • 2 db. vöröshagyma
  • 1 sárgarépa nagyon kicsi kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 babérlevél
  • ½ chouriço (portugál chorizo, azzaz kolbász)
  • ½ bögre vörösbor
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • Holland sütő a sütéshez, de tepsi és jénai is jó helyette


Elkészítés:


Tegye a kacsát egy edénybe. Adjon hozzá fél vöröshagymát, a babérlevelet, a vörösbort és egy kis sót.
Öntsön rá annyi vizet, hogyelfedje és főzze közepes lángon 1 óra 30 percig, vagy a kacsa átsül, kezd leválni a csontról. Ha a főzőfolyadék túlságosan elpárolog, adjon hozzá forró vizet.
Vegye ki a kacsát az edényből. Szedje le a bőrét és a csontokat és vágja le a húst.
Szűrje le a főzőfolyadékot és tartsa meg a rizs főzéséhez.
Vágja finoman apróra a vöröshagymát, ezt után szelje fel a chorizo-t.
Egy nagy holland sütőben melegítse fel az olívaolajat és a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és az apróra vágott chorizót.
Süsse közepes lángon, amíg aranybarna lesz.
Adja hozzá a rizst és 1 percig süsse folyamatosan keverve.
Öntsön hozzá 5 bögre húslevest abból, ami megmaradt és főzze 10 percig.
Szükség esetén fűszerezze.
Adja hozzá a húst és jól keverje össze.
Melegítse elő a sütőt 350 °-osra.
Öntse a kacsát és a rizst a lé mellé egy nagy sütőedényben és simítsa (kenje) a tetejére a levét.
Díszítse a maradék chorizo ​​szeletekkel és süsse 15 percig vagy amíg a rizs aranybarna lesz.
Tálalja forrón.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő és Tanító)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy
Evita Asztrológus Jósnő


A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Melinda Jósnő


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük