Pica Pau, egy finom, portugál nemzeti étel

Hozzávalók:

  • 500 dkg sertéshús
  • 2 kanál olvasztott vaj
  • 200 ml sör
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál mustár
  • fekete olívabogyók ízlés szerint
  • egy kis ecet ízlés szerint
  • “piripiri”, amit nálunk erőspaprikának vagy chillinek felel meg (ízlés szerinti mennyiség)

Elkészítés: Vágja a húst apró darabokra, majd tegye egy tálba. Sózza és tegye rá a paprikát, a zúzott fokhagymát és a sört, utána kb. 1 órán át marinálja.

A pácolás után melegítsen fel vajat egy serpenyőben és süsse meg a húsok mindkét oldalát, amíg megpirulnak. Ha a húsok aranybarnára sülnek, öntse rá a pácot és hagyja 10 percig nagy lángon tovább sülni a húst.

10 perc múlva tegye bele a 2 kanál mustárt és fűszerezze. Adja hozzá ez ecetet és az olívát és jól keverje össze. Kész is a tálaláshoz.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő és Tanító)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! 
HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük