Portugál marhahús pörkölt recept

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1–4 bögre olívaolaj
  • 1 kg (kb.) kerek marha steak apróra vágva
  • 1 1⁄4 teáskanál só
  • 1⁄4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 nagy vöröshagyma szeletelve
  • 2 zöldpaprika vékony csíkokra vágva
  • 6 gerezd fokhagyma darálva
  • 6 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kg az olasz szilvás paradicsom, a kezével zúzva, a lé
  • 1 1 2 bögre víz
  • 1 babérlevél
  • 1⁄2 teáskanál zúzott pirospaprika pehely
  • 1 db. sárgarépa apróra vágva
  • 3 db. burgonya megpucolva és felkockázva
  • 1 db. édesburgonya megpucolva és felkockázva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemlevél

Elkészítés: Egy holland sütőben vagy nehéz serpenyőben melegítse fel az olívaolajat nagy hőmérséklettel.
Ízesítse a marhahúst 1/2 teáskanál sóval és a fekete borssal.
Pirítsa meg a marhahúst. Szükség esetén kisebb adagokat tegyen bele, de minden oldalról átsüljön a hús, megpiruljon. Kb. 4 perc. Ez után szedje ki egy tányérra és tegye félre.
Tegye a vöröshagymát, zöldpaprikát és a sárgarépát a serpenyőbe és főzze, gyakran keverve, amíg meglágyul és karamellizálódik a szélek körül, körülbelül 6 percig.
Adja hozzá a fokhagymát és főzzük 1 percig.
Öntse hozzá a paradicsompürét és főzze 2 percig folyamatosan keverés közben.
Adja hozzá a paradicsomot, a vizet, a babérlevelet, a pirított paprikát és a maradék 3/4 teáskanál sót.
Tegye vissza a marhahúst a serpenyőbe és forralja fel a mártásban.
Vegy kisebbre a gázt, kis lángra vagy közepesre, részben fedővel és hagyja, hogy a marhahús 45 percig főjön.
Jöhet hozzá a burgonya és az édes burgonyát és főzze, addig, amíg a burgonyák megpuhulnak (kb. 45 perc).
Végül adja hozzá a petrezselymet és tálaljan frissen, azonnal.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő és Tanító)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! 
HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük