Hozzávalók:
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 hosszú, vörös chili kimagozva és apróra vágva
- 2 evőkanál vörös borecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 1 evőkanál oregánó apróra vágva
- 1 teáskanál tengeri só pelyhek
- 2 kg extra nagy egész csirke részekre vágva
- 1 kg piros burgonya félbe vágva
- 2 db. vöröshagyma csíkokra vágva
Elkészítés: Egy tálba keverje össze a fokhagymát, a chillit, az ecetet, az olajat, a cukrot, a paprikát, az oregánt és a sót. Adja hozzá a csirkét és keverje össze. Takarja le műanyag fóliával és tegye a hútőbe 2 órát, hogy marinálódjon. (Lehet venni zárható zacskókat is erre a célra.)
Melegítse elő a sütőt 200 °-osra. Tegye a csirkét egy sütőbe. A burgonyát és a hagymát tegye a csirke köré. Süsse időnként megfordítva 1 órán át vagy addig amíg nem fő.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Leave a Reply