Portugáliai csirke

Hozzávalók:

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 hosszú, vörös chili kimagozva és apróra vágva
  • 2 evőkanál vörös borecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál oregánó apróra vágva
  • 1 teáskanál tengeri só pelyhek
  • 2 kg extra nagy egész csirke részekre vágva
  • 1 kg piros burgonya félbe vágva
  • 2 db. vöröshagyma csíkokra vágva

Elkészítés: Egy tálba keverje össze a fokhagymát, a chillit, az ecetet, az olajat, a cukrot, a paprikát, az oregánt és a sót. Adja hozzá a csirkét és keverje össze. Takarja le műanyag fóliával és tegye a hútőbe 2 órát, hogy marinálódjon. (Lehet venni zárható zacskókat is erre a célra.)

Melegítse elő a sütőt 200 °-osra. Tegye a csirkét egy sütőbe. A burgonyát és a hagymát tegye a csirke köré. Süsse időnként megfordítva 1 órán át vagy addig amíg nem fő.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Melinda Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük