Portugál sertés szűzpecsenye recept

Hozzávalók:

  • 3 kg sertéshús
  • 2 kg ananász kockára vágva
  • 2 db. apróra vágott vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj (ízlés szerint)

Hozzávalók a fűszerezéshez:

  • 1 babérlevél
  • 1 pohár fehérbor
  • 2 evőkanál enyhe piros paprika mártással
  • fekete bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés: Egy tálban tegye bele az összes hozzávalót a fűszerekkel együtt és jól keverje össze és pácolja meg a sertésszeleteket.
Egy serpenyőbe öntsön olívaolajat, a vöröshagymát és a fokhagymát és pirítsa meg egy kicsit, majd adja hozzá a paradicsomszószot és a karajt a korábban elkészített fűszerezéshez, amíg főtt.
Ezután vékony szeletet vágjon le a húsról, helyezze – és igazítsa el egy tepsiben felváltva az ananásszal.
Dörzsölje át a fűszerekkel karajt és süsse a sütőben kb. 35 percig 180 ° C-on vagy 350 ° F-on.
Tálalja sült burgonyával.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! 
HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük