Tradicionális portoguál leves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma megpucolva és apró kockákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma darálva
  • kb. 1 kg burgonya megpucolva, négyszögletes vékony szeletekre vágva
  • 4 bögre apróra vágott kelkáposzta
  • 8 bögre csirke húslevest
  • 1/4 bögre száraz sherry
  • 1 db. citrom héja
  • 3/4 teáskanál füstölt paprika
  • kb. 34 dkg kemény portugál Chouriço kolbász, Linguiça vagy spanyol Chorizo (nálunk fűszerezett főzőkolbásznak felel meg)
  • 1 doboz fehér bab
  • 1/4 bögre tejszín
  • só, bors

Elkészítés: Tegyen egy serpenyőt közepes lángon a gáztűzhelyre. Öntse bele az olajat, vöröshagymát és a fokhagymát és pirítsa 3 percig.
Ezután adja hozzá a burgonyát, apróra vágott kelkáposztát, csirke húslevest, sherry-t, citromhéjat, füstölt paprikát és 1/2 teáskanál sót. Forralja fel, majd vegye kisebb lángra a gázt. Tegyen rá fedőt és párolja 15 percig, hogyaa burgonya és kelkáposzta megpuhuljon.
Szedje le a kolbászrólról a bőrét és vágjonon a kolbászból szeleteket és negyedelje. Ezután vágja vékony ékekre. Keverje hozzá a kolbászt, a fehérbabot és a tejszínt. Keverje még 5 percig és ízesítse szükség szerint sóval és borssal.

Jó étvágyat!

Ford. és szerkesztette: Somogyi Diána

A képen a következők lehetnek: 1 személy

Evita Asztrológus Jósnő


A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Melinda Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük