Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre repce vagy növényi olaj
- 1/2 bögre tej
- 8 db. tojás (szobahőmérsékletű)
Hozzávalók a cukormázhoz:
- 2 bögre porcukor
- egy citrom héja
- kb. 2 evőkanál tej
Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 350°-osra.
Olajozzon ki alap mérető muffin sütőket.
Elektromos kézi mixerrel vagy botmixerrel (6. szinten) keverje a tésztát legalább 20 percig az összes összetetővel megállás nélkül. Utána töltse meg vele a muiffin sütőket kb. félig.
Tegye a középső sütőbe. A nedves Cavacas esetében kb. 45 percig süsse; a száraz Cavacas-nak pedig kb. 1 óra sütés idő kell.
A cukormáz összes összetevőjét keverje össze és keverje simára. Kicsit több mint 2 evőkanál tejet használok. Míg a Cavacas még mindig meleg, tegyen kanállal mázt a tetejükre vagy merítse bele őket a cukormázba.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Yana Jósnő
