Cavacas, egy egyszerű, finom portugál desszert

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre repce vagy növényi olaj
  • 1/2 bögre tej
  • 8 db. tojás (szobahőmérsékletű)

Hozzávalók a cukormázhoz:

  • 2 bögre porcukor
  • egy citrom héja
  • kb. 2 evőkanál tej

  Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 350°-osra.

Olajozzon ki alap mérető muffin sütőket.

Elektromos kézi mixerrel vagy botmixerrel (6. szinten) keverje a tésztát legalább 20 percig az összes összetetővel megállás nélkül. Utána töltse meg vele a muiffin sütőket kb. félig.

Tegye a középső sütőbe. A nedves Cavacas esetében kb. 45 percig süsse; a száraz Cavacas-nak pedig kb. 1 óra sütés idő kell.

A cukormáz összes összetevőjét keverje össze és keverje simára. Kicsit több mint 2 evőkanál tejet használok. Míg a Cavacas még mindig meleg, tegyen kanállal mázt a tetejükre vagy merítse bele őket a cukormázba.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg


Yana Jósnő

A képen a következők lehetnek: 1 személy
Evita Asztrológus Jósnő
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük