Tepsis krumpli portugál módra

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vaj
  • 1 kicsi fehér vagy sárga hagyma megpucolva és vékony szeletekre vágva
Scalloped Potatoes
  • 4 nagy gerezd fokhagyma darálva
  • 1/4 bögre liszt
  • 1 bögre csirke- vagy zöldségleves
  • 2 bögre tej (2 % -osat vagy teljes tejet ajánlom)
  • 1 1/2 teáskanál kosher-só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 2 teáskanál friss kakukkfűlevél felosztva
  • 180 – 200 dkg burgonya, 1/8 hüvelykes körökre szeletelve
  • 2 bögre frissen (nagyobbra) reszelt cheddar sajt *, felosztva (ha szeretné, nyugodtan adjon hozzá még sajtot)
  • 1/2 bögre frissen reszelt parmezán sajt, plusz a tálaláshoz


Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 400 ° osra. Kenje meg olajjal a 9 x 13 -as tepsit és tegye félre.
Olvassza fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten. Tegye bele a vöröshagymát és főzze 4-5 percig, amíg puha és üveges nem lesz. Adja hozzá a fokhagymát és pirítsa további 1-2 percig, amíg kibontakozik az illata. Tegye bele a liszzet és keverje simára, egyenletesre és főzze még 1 percig. Fokozatosan öntse hozzá a többi alapanyagot és keverje jól össze. Öntse hozzá a tejet, sót, borsot és 1 teáskanál kakukkfüvet és keverjük fel a keveréket. Folytassa a főzést további 1-2 percig, amíg a szósz alig kezd forrni a serpenyő szélein (ne hagyja forrni) és megvastagodik. Ezután vegye le a tűzről és tegye félre.


A szeletelt burgonya felét egyenletes rétegben terítse el a serpenyő aljára és fedje le egyenletesen a tejszínes szósz felével. (Az összes hagymát általában kiszűröm és ide is hozzáadom.) Ezután egyenletesen meghintjük 1 bögre apróra vágott cheddar sajttal és az összes parmezán sajttal. Tegye rá egyenletesen a maradék szeletelt burgonyát, a tejszínes szósz másik felét és a megmaradt 1 bögre cheddar sajtot.
Fedjük le az edényt alumínium fóliával és süsse 30 percig. A mártás szélei körül kellemesnek és pezsgőnek kell lennie. Ezután vegye le a fóliát és fedetlenül süsse 25-30 percig vagy amíg a burgonya meg nem fő.
Szedje ki a sütőből a tepsit és agyja egy kicsit hűlni az ételt és szórja meg és a maradék teáskanál kakukkfűvel és parmezánnal. Tálalja melegen.

Scalloped Potatoes

Jó étvágyat!

Képek és cikk forrása: https://www.gimmesomeoven.com/scalloped-potatoes-recipe/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük