Kacsa sárgabarackkal és rizzsel (hagyományos portugál recept)

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 paradicsom kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma ledarálva
  • 1 evőkanál paprika
  • egy csipet morzsolt sáfrány
  • 1 bögre rizs
  • 2,5 bögre tyúkhúsleves
  • 2 kevésbé zsíros kacsacomb a bőrrel együtt durvára vágva
  • 1/2 bögre vékonyra szeletelt chouriço (kolbász)
  • 1/4 szeletelt olajbogyó a magokat kivágva
  • 1/4 bögre kockára vágott aszalt őszibarack
  • só és bors ízlés szerint

Megközelítés: Melegfítse elő a sütőt 375 °- osra. Egy nagy serpenyőben melegítsen olajat forrásig.
Adja hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd főzze kis lángon, amíg a hagymák megpuhulnak. (Kb. 5 perc.)
Tegye bele a paradicsomot és főzze, amíg megpuhul. Most keverje hozzá a paprikát és a sáfrányt.
Adja hozzá a rizst és keverés közben főzze 2 percig. Öntse bele a leves felét és óvatosan főzze 8 percig, amíg felszívódik.
Keverje hozzá a kacsát, a chouriço-t, az olajbogyót és a sárgabarackot, majd ízlés szerint ízesítse sóval és borssal. Adjuk hozzá a fennmaradó húslevest és forralja fel.
Süsse serpenyős sütőben fedő nélkül, amíg a rizs felszívja a folyadékot és meg megpuhul. Kb. 14-16 percig.
Tálalja melegen.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük