Portugália TOP 5 látnivalója

5. Madeira

Az „Atlanti-óceán úszó kertje” becenevet kapott Madeira termékeny oázis az Atlanti-óceánon Portugália és Észak-Afrika között. A buja zöld táj, virágoskertek és a borok miatt népszerű. A Madeirán a látnivalók közé tartozik az Orchideakert és a Laurissilva-erdő, amely a világ legnagyobb babérkoncentrációja. A Madeira fővárosa és legnagyobb városa Funchal, ahol történelmi egyházak, erődítmények, turisztikai üdülőhelyek és éttermek találhatók, valamint a fákkal szegélyezett Lido sétány, ahonnan pompás kilátás nyílik az óceánra.

Madeira

4. Sintra

A Sintra a lisszaboni tengerparton található Sintra hegység lábánál helyezkedik el, csupán egynapos kirándulással Portugália fővárosától. A Sintra zöldellő dombok látványos környezetét kínálja, csodálatos villákkal, királyi kirándulásokkal, kastélyokkal és palotákkal, például a híres Pena-palotával, ami egy fantasztikus kastély, amely a németországi Neuschwansteinre emlékeztet. Az 1800-as évek közepén épült és a portugál királyi család számára nyári menedékként szolgáló Pena palotáját egzotikus fákat, növényeket és virágos – erdős parkok veszik körül. Nem szabad kihagyni a Moors kastély ősi romjait, amely a város legmagasabb hegyét koronázza és a romantikus Monserrate palotát szubtrópusi kertjeivel.

Sintra

3. Obidos

A dombtetőn, a nyugat-portugáliai Centro régióban található Obidosot egy régi erődített fal veszi körül. A fal mellett a csodálatos középkori kastély és Obidos történelmi központja képezi a város fő látványosságát és könnyen megközelíthető. A keskeny, macskaköves utcák labirintusa a forgalmas terek mentén vezet a látogatókhoz, kávézókhoz, furcsa üzletekhez és színes virágokkal megtöltött fehérre meszelt házakhoz. A kastély a parancsnoksággal, hatalmas kapukkal és tornyokkal, ami most egy luxusszálloda, de csodálatos látványosság mégis.

2. Algarve

A napos mediterrán éghajlat, a gyönyörű strandok, a festői városok, a történelmi helyek, a mesés konyha és a megfizethető költségek csak néhány oka annak, hogy az Algarve az egyik legjobb látogatható hely Portugáliában. Az ország legdélebbi régiójában található Algarve ünnepeket kínál a szemnek, az olajfaligetek nyugodt tájaitól, a hagyományos fehérre meszelt falvaktól a vadig, a szélsebességű partokig, ahol drámai sziklái vannak, nyári üdülőhelyekkel. Faro a régió fővárosa, Lagos pedig a környéken az éjszakai élet forrása. A narancssárga ligetekből álló Silves a legismertebb vörös homokkő kastélyáról, míg Tavira elegáns város, reneszánsz emlékekkel, hidakkal és kastélyokkal tele.

Algarve

1. Lisbon

A Tagus folyó partján, az Atlanti-óceán közelében, Portugália fővárosa és legnagyobb városa felfelé halad a hét meredek hegység között és varázslatos meleg időjárású úticélt képez, csábító sikátorokat, furcsa üzleteket, gótikus székesegyházakat, lenyűgöző hidakat és színes körzeteket, amelyek visszhangoznak a tradicionális, azaz hagyományos fado zenétől. A város legrégebbi kerülete Alfama, egy régi mór negyed, amely a macskaköves utcák, a rusztikus építészet és a Szent György-kastély labirintusától különbözik. A legjobb módja annak, hogy megismerjék Lisszabont, az egyik olyan vintage villamossal körbe utazni, mint például a jól ismert Tram 28, amely a történelmi negyedben, kert és fő látnivalók mentén kanyarodik.

#1 of Best Places To Visit In Portugal

Képek és a cikk forrása: https://www.touropia.com/best-places-to-visit-in-portugal/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


A képen a következők lehetnek: 1 személy
Evita Asztrológus Jósnő

Melinda Jósnő
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük