Török spagetti

Hozzávalók:

  • kb. 54 dkg spagetti tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 sárga hagyma apróra vágva (vöröshagyma is jó)
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 1/2 bögre maradék aprított pulyka (vagy csirke)
  • 1/2 bögre főzőtejszín
  • 1doboz zúzott paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál olasz fűszernövény
  • 1/2 bögre reszelt parmezán sajt
  • 1 bögre apróra vágott mozzarellával
  • ½ bögre kicsi friss, mozzarella golyó
  • friss bazsalikom körettel


Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 350 °-osra.
Törje félbe a tésztát és főzze a spagetti a csomagolás utasításai szerint. Engedje le róla a vizet és tegye félre.
Melegítse fel az olajat nagy serpenyőben közepes lángon. Tegye bele a vöröshagymát és főzze keverés közben, amíg amíg megpuhul. Kb. 5 perc. Adja hozzá a fokhagymát és főzze még 1 percig. Adja hozzá a pulykát, a tejszínt, a paradicsomot, sót, borsot és az olasz fűszereket, majd keverje össze. Vegy a gázt alatta kis lánga és főzze 10 percig.
Keverje össze a tésztát a szósszal. Kóstolja meg és ízesítse még, ha szükséges.
Tegye a pulykát és a tésztát egy sütőbe és tetejére szóra rá a parmezánt és a mozzarella sajtot. Süsse 20-25 percig, amíg a sajt ráolvad. Végül díszítse bazsalikommal.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük