Hagyományos török pörkölt recept

Hozzávalók:

  • 500 dkg apróra vágott marhahús
  • 1 db. apróra vágott vöröshagymahagyma
  • 1 db. kockára vágott burgonya
  • 1 db. cukkini kockákra vágva
  • 1 db. kockákra vágott padlizsán
  • 1 db. apróra vágott paprika
  • 1 db. apróra vágott zöldpaprika
  • 2 db. paradicsom kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1,5 evőkanál paradicsompaszta
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 2 bögre forró víz
  • 4-5 evőkanál olaj

Elkészítés: Melegítsen fel egy serpenyőt, majd tegyebe bele a marhahúst és pirítsuk 10-15 percig, folyamatosan keverve. Amikor ástül, tegye félre egy tányérra.
Adja hozzá az olajat és paradicsom sűrítményt a serpenyőbe és főzze addig amíg a szaga illatos lesz.
Öntse hozzá vizet és a sót és alaposan keverje össze, majd vegye legy a tűzhelyről.
Tegye a vöröshagymát és a fokhagymát a pörkölthöz.
Tegye bele a marhahúst, burgonyát, cukkinit, padlizsánt és paprikát, majd a paradicsompasztát/sűrítményt.
Takarja le az edényt fedéllel, sütőpapírral vagy alumínium fóliával és süsse 200 ° -os előmelegített sütőben 2 órán keresztül.
Vegye ki a sütőből, tegye a tetejére a paradicsomot és süsse még 30 percig.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük