Hozzávalók:
- 500 dkg apróra vágott marhahús

- 1 db. apróra vágott vöröshagymahagyma
- 1 db. kockára vágott burgonya
- 1 db. cukkini kockákra vágva
- 1 db. kockákra vágott padlizsán
- 1 db. apróra vágott paprika
- 1 db. apróra vágott zöldpaprika
- 2 db. paradicsom kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1,5 evőkanál paradicsompaszta
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- 2 bögre forró víz
- 4-5 evőkanál olaj
Elkészítés: Melegítsen fel egy serpenyőt, majd tegyebe bele a marhahúst és pirítsuk 10-15 percig, folyamatosan keverve. Amikor ástül, tegye félre egy tányérra.
Adja hozzá az olajat és paradicsom sűrítményt a serpenyőbe és főzze addig amíg a szaga illatos lesz.
Öntse hozzá vizet és a sót és alaposan keverje össze, majd vegye legy a tűzhelyről.
Tegye a vöröshagymát és a fokhagymát a pörkölthöz.
Tegye bele a marhahúst, burgonyát, cukkinit, padlizsánt és paprikát, majd a paradicsompasztát/sűrítményt.
Takarja le az edényt fedéllel, sütőpapírral vagy alumínium fóliával és süsse 200 ° -os előmelegített sütőben 2 órán keresztül.
Vegye ki a sütőből, tegye a tetejére a paradicsomot és süsse még 30 percig.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.