Török, pulykás sült tészta

Hozzávalók:

  • 3 bögre teljes kiőrlésű penne / fusilli tészta ( főzés nélkül)
  • 1 teáskanál olívaolaj (extra szűz, ha van)
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 4 nagy gerezd fokhagyma darálva
  • 900 – 950 dkg darált pulyka
  • 3 bögre paradicsomszósz
  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 1 bögre tészta víz
  • 1 evőkanál olasz szárított gyógynövény- fűszerkeverék (oregánó vagy bazsalikom)
  • 1 teáskanál só
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 4–5 bögre kelkáposzta (1 csokor) szárakat eltávolítva és felvágva
  • 2 bögre mozzarella sajt felvágva és elosztva
  • 1/3 bögre petrezselyem apróra vágva


Elkészítés: Főzze meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint és teljesen átzőzés előtt 4 perccel zárja le és tegyen félre belőle 1 bögre vizet. Melegítse elő a sütőt 375°-osra.
Melegítse elő a nagy serpenyőt közepes lángon és öntse bele az olívaolajat. Tegye bele a hagymát és fokhagymát és pirítsa 2-3 percig, alkalmanként keverve. Adja hozzá a darált pulykahúst és főzze további 7 percig, darabolva a húst és alkalmanként keverve.
Öntse bele a paradicsomos mártást, mézet, tésztavizet, olasz fűszerkeveréket, sót, borsot, kelkáposztát és keverje össze. Adja hozzá a korábban főtt tésztát és keverje újra össze.
Tegye az összesnek a felét egy 9 ″ x 13 ″ tepsiba és szórja meg 3/4 bögre sajttal. A tetejére szórja a maradék sajtot. Fedje le fóliával és süsse 25 percig.
Szedje le a fóliát és addig főzze, míg a sajt aranybarna lesz. Ha szeretné, tálalja petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Yana Boszorkány Jósnő és Tanító

A képen a következők lehetnek: 1 személy
Evita Asztrológus Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük